Hlavní obsah

Lyžařský ráj Zillertal Arena. Sbírejte zimní zážitky bez hranic

Foto: Andre Schönherr

Zážitkové lyžování v Zillertal Areně jen pár hodin od ČR

Reklama

Zažijte tu správnou zimu na třpytivém sněhu uprostřed horských velikánů. V tyrolském lyžařském areálu Zillertal Arena na vás čeká 150 kilometrů prostorných sjezdovek s fantastickými panoramaty, navíc bez front u vleků.

Článek

Čtyři pohoří, dvě rakouské spolkové země, jeden lyžařský resort. Již 20 let je Zillertal Arena známá jako největší středisko zimních sportů v tyrolském údolí Zillertal. Lyžařský areál se táhne od obce Zell am Ziller až ke sjezdovkám v Hochkrimmlu v salcburském Pinzgau.

Téměř 100% záruka sněhu a lyžování do 2 500 metrů nad mořem zaručují perfektní lyžařskou dovolenou v Zillertalu pro celou rodinu.

Jak se do Zillertal Areny dostanete?

Zillertal Arena se nachází jihozápadně od Salcburku. Ideální je jet po dálnici přes Německo.

  • 502 km z Prahy
  • 547 km z Brna

Ideálním přístupem do lyžařské oblasti je městečko Zell am Ziller, kde je hlavní a nejlépe dostupné nástupní místo na lanovky z údolí do střediska. Je zde několik parkovišť u dvou kabinkových lanovek, které jsou cca 400 metrů od sebe.

Foto: zillertalarena.com

Zillertal Arena

Nezapomenutelná jízda na sjezdovkách

Kdo nikdy nelyžoval v Zillertal Areně, jako by nebyl. Téměř 150 kilometrů sjezdovek52 vleků zaručí lyžařům i snowboardistům ​​širokou škálu aktivit od začátečníků až po ty nejzkušenější:

  • široké a mírné sjezdovky pro začátečníky,
  • ostré sportovní sjezdovky se skoky a zatáčkami pro fajnšmekry,
  • dlouhé tratě vedoucí z horských vrcholů do údolí,
  • dětské areály a lyžařské školy.

Sjezdovky jsou dostupné z obcí Zell am Ziller, Gerlos, Königsleiten, HochkrimmlGerlosstein/Hainzenberg.

Podívejte se, jak to v Zillertal Areně sviští

Požírač výškových metrů

Sjezdovka, která končí v Zel am Ziller, se jmenuje příznačně Höhenfresser Tour (doslova "Žrout či požírač výškových metrů"). Tato trať začíná v nejvyšším bodě celého lyžařského střediska, na vrcholu Übergangsjoch v nadmořské výšce 2 500 metrů, je dlouhá 10 kilometrů a cestou do údolí překonává 1 930 výškových metrů.

Foto: Johannes Sautner

Zdejší „Žrout“ patří mezi sjezdovky s nejvyšším převýšením v celém Rakousku

TIP: Fyzicky zdatní lyžaři a snowboardisté si mohou vyzkoušet safari Arena Tour – trasu, na které lze za jediný den projet všechny čtyři oblasti tvořící Zillertal Arenu.

Foto: zillertalarena.com

Zillertal Arena je největší ski areál v Zillertalu v Jižním Tyrolsku

Arena Champions – staňte se šampionem Zillertal Areny

V Zillertal Areně najdete nejen perfektní sjezdovky, ale také rozsáhlý program doplňkových nabídek, které jsou součástí skipasu. Vždy jste chtěli vidět, jak stylově a dynamicky vypadáte, když jedete z kopce? Užíváte si vítr ve tváři a toužíte vědět, jak rychle jedete na lyžích?

Pusťte se do výzvy Arena Champions! Každý, kdo dokončí alespoň 6 ze 14 stanic Arena Champions, automaticky obdrží zdarma Knihu mistrů – osobní digitální fotoalbum.

Z jakých výzev můžete vybírat?

  • 5 sjezdů SkiMovie
  • 4 sjezdy pro kontrolu rychlosti Speed Check
  • 5 Photopointů

Zaměřeno na rodiny s dětmi

Zillertal Arena pro rodiny s dětmi je plná nádherných dětských sjezdovek, cvičných vleků a velkých dětských areálů. Četné lyžařské školy jsou dokonale zaměřeny na rodiny a děti a neustále organizují dětské programy. Zillertal Arena nabízí také řadu snowparků pro snowboardisty a freestylery, přičemž některé z nich jsou vhodné i pro děti. FUNty, žlutý maskot Zillertal Areny, se nemůže dočkat, až vás všechny potká!

Foto: Johannes Sautner

FUNTy je maskot Zillertal Areny

Zillertal Arenu jsme navštívili s rodinou. Byla to jedním dechem pohádková dovolená, a to s jistotou sněhu a s minimem lidí. Nadchlo nás množství vyžití pro děti, skvělé jídlo a lanovky s vyhřívanými sedačkami.
Jiří B. z Trutnova

Hurá na sáňky!

Při sáňkování v Zillertalu si užije jak rodina s dětmi, tak i ambiciózní sáňkaři.

Na co se můžete těšit:

  • šest sáňkařských drah,
  • sedm kilometrů dlouhá sáňkařská dráha na Hainzenbergu i s večerním sáňkováním,
  • večerní sáňkování na vybraných drahách.
Foto: Johannes Sautner

Na několik kilometrů dlouhé sáňkařské dráze se nudit nebudou ani dospělí

TIP: Zlatým hřebem pro malé návštěvníky je pohádková louka Arena v centru Krimmlu, na kterou je vstup zdarma. Děti se mohou projet na kouzelném koberci, setkat se s fantastickými kouzelnými tvory a mnohem více.

Choďte pěšky, zkuste běžky. Zillertal Arena nabízí aktivity i mimo sjezdovky

Za sjezdovkami v Zillertal Areně se rozvíjí fascinující svět dobrodružství a nezapomenutelných zážitků. Zillertal Arena nabízí mnohem víc než jen perfektně upravené sjezdovky a moderní lanovky. Mimo vyšlapané cesty se setkáte s nedotčenou přírodou a vzrušujícími rekreačními aktivitami.

  • Sáňkařské dráhy. Na šest částečně osvětlených sáňkařských drahách v rekreačních střediscích Zillertal Arena (Zell, Gerlos, Wald-Königsleiten, Krimml-Hochkrimml) se jen stěží vyhnete zastávce v útulné rustikální chatě. I noční sovy si při sáňkování v Zillertal Areně přijdou na své, protože některé z tamních sáňkařských drah jsou v provozu i v noci.
  • Zimní turistické stezky. Vesnice Zell, Gerlos, Wald-Königsleiten a Krimml, obklopené třpytivými a jedinečnými horskými sceneriemi, nabízejí četné zasněžené zimní turistické stezky, které zvou k radosti a snění.
  • Běžkové lyžování. Ať už je to bruslení nebo klasika, na četných běžeckých trasách ve městech Zell am Ziller, Gerlos, Wald-Königsleiten a Krimml-Hochkrimml si každý najde to své. Zvláštností je vysokohorská běžkařská trasa v Hochkrimmlu. V Schönachtalu, můžete zažít zimní pohádku i v noci, protože 1,5 kilometru běžkařských tratí je od 17:00 do 22:00 hodin osvětleno.
  • Snowtubing. Na 200 metrů dlouhou dráhu na snowtubing ve středisku Gerlosstein se dostanete lanovkou z Haizenbergu.

Akce v Zillertal Areně

Ať už jde o hudbu a kulturu, zvyky a tradiční festivaly, vrcholné sportovní akce nebo každodenní programy pro malé i velké, kalendář akcí Zillertal Areny nabízí rozmanitost i zábavu pro celou rodinu.

Měsíční lyžování a večeře. V Zillertal Areně můžete 25. března 2024 zažít zvláštní kouzlo západu slunce s živým DJem a příjemnou večeří na hoře. Vrcholem večera je sjezd na mystických třpytivých sjezdovkách za svitu měsíce.

Ranní lyžování v březnu. Buďte první, kdo zanechá své stopy ve sněhu. Nechte se okouzlit klidem a pohodou zimního rána při Good morning skiing. Pokud jste vždy chtěli být první, kdo si zalyžuje na čerstvě upravených sjezdovkách, můžete tento zvláštní pocit zažít v březnu v Zillertal Areně.

Lyžařská zábava začíná každý březnový čtvrtek a neděli6:55 na vybraných vlecích:

  • Karspitzbahn I+II v Zell
  • Isskogelbahn v Gerlosu
  • Dorfbahn I+II v Königsleitenu

Lyžaři a snowboardisté ​​si pak mohou doplnit energii vydatnou tradiční snídaní na jedné z četných horských chat a sněžných barů.

+5

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Seznam Zprávy.

Doporučované