Hlavní obsah

Objevte venkovní nábytek, který spojuje funkci a design: Průvodce pro výběr kvalitního vybavení

Foto: teek.cz

TEEK: Designový venkovní nábytek. Na fotografii kolekce Grid

Reklama

Vybavení na terasu může velmi ovlivnit vzhled celého domu. U venkovního nábytku platí, že musí souznít nejen s domem, ale také splnit všechny individuální požadavky na design, udržitelnost, údržbu a pohodlí.

Článek

Vzhled interiéru domu je vizitkou svého majitele a v případě venkovního prostoru to platí dvojnásob. Terasa je navíc rozšířením obytné plochy.

Venkovní vybavení je tedy nutné vybírat pečlivě. Nemusíte proto ale trávit svůj drahocenný čas na internetu nebo riskovat vybíráním jen s pomocí katalogu, fotografií nebo vizualizace. Bezchybného výsledku dosáhnete spoluprací s těmi nejzkušenějšími. A my víme, kam se vyplatí zajít si pro radu.

„Sledujeme trendy a pro každou další sezonu u nás najdete nové kolekce, které lze vidět i osobně vyzkoušet. Máme obrovský showroom, širokou nabídku a pracujeme jen s těmi nejlepšími značkami, jako jsou například Tribu, Gloster, Royal Botania a mnoho dalších,“ vysvětluje Jana Kadlečková, zakladatelka společnosti TEEK.

Foto: teek.cz

Venkovní nábytek musí být nejen hezký na pohled, ale také dokonale funkční. Na fotografii kolekce Organix

Investice, která se vyplatí

Jak ukazuje praxe, do venkovního vybavení se vyplatí investovat. Pobyt na terase má být co nejpříjemnější. Nikdo nechce trávit čas neustálou údržbou nábytku nebo přemýšlením o tom, zda a kdy si na sedačku vůbec budete moci sednout po několikahodinovém dešti.

„Díky tomu, že máme zboží vystavené i ve venkovní části showroomu, můžete na vlastní oči vidět, jaký vliv na něj mají celoroční změny počasí. Náš nábytek je nejen designově zajímavý, ale je také funkční. Můžete ho nechat na terase či zahradě po celý rok a bude stále krásný. Po několika letech ve venkovním prostředí uvidíte, že se investice vyplatila,“ popisuje dále výhody kvalitního zahradního nábytku Jana Kadlečková.

Foto: teek.cz

Zákazníci si všímají designu, provedení a rádi nakupují i některé konkrétní značky zahradního nábytku. Na fotografii kolekce Tosca

Jak na výběr před návštěvou specialisty

Ve spolupráci se specialisty společnosti TEEK jsme sestavili jednoduchý seznam základních kritérií pro výběr zahradního nábytku. Co je dobré si ujasnit, než začnete hledat konkrétní kusy.

1. Design

Nebojte se koupit si přesně to, co se vám líbí. Kvalitní design se ani po letech neomrzí. Na nábytek na vaší terase se budete nejčastěji dívat právě vy.

2. Značka

U venkovního vybavení víc než u čehokoliv jiného platí, že výběr správné značky a výrobce znamená obrovský rozdíl v životnosti. Dobré značky mají vlastní vývoj a používají jen ty nejlepší dostupné materiály.

3. Materiál a kvalita

Venkovní nábytek z vysoce technických materiálů, vyrobený skutečně promyšleně a s takovou ergonomií a detaily, které zajistí správnou funkci a životnost, umí vyrobit jen skutečně ti nejlepší.

Co opravdu funguje a co ne, zjistíte většinou až po nákupu. Osobní návštěva se tedy v tomto případě rozhodně vyplatí. Naživo zkrátka uvidíte víc – můžete si na vše sáhnout, vyzkoušet a získat důležité informace.

4. Prostor a rozpočet

Než se vydáte hledat ideální vybavení na terasu, přeměřte a vyfoťte si prostor a ujasněte si rozpočet. Doporučujeme si také prohlédnout nabídku na webu a poznamenat si kolekce, které vás zaujaly.

Luxusní zahradní nábytek  –„all weather“ je označení pro zahradní nábytek, který je vhodný do každého počasí pro celoroční venkovní využití. Takový zahradní či venkovní nábytek vydrží venku například na přímém slunci bez kvalitativních změn a bez speciální ochrany jej můžete nechat venku i v deštivých dnech nebo přes zimu. Za touto výhodou stojí speciální materiály, které jsou určeny právě pro venkovní užití. Polstrování je vyrobeno z vysoce kvalitních technických pěn, které jsou potaženy odolnými venkovními látkami. S těmito materiály se můžete setkat například na jachtách.

+8

Nic není nemožné

„Naši klienti se rádi obklopují dokonalými věcmi. Požadují vysokou kvalitu a propracované produkty. Často se k nám i opakovaně vracejí. Očekávají, že jim poradíme s výběrem vhodných kolekcí, s prostorovým uspořádáním, s barvami a s tím, jaké modely jsou vhodné pro jejich zahradu či terasu. Zboží, které nabízíme, perfektně známe, víme, co lze od každého kusu očekávat, jak bude vypadat za dva roky, jak moc pohodlný je, jestli zvládne veškeré rozmary počasí. Případná zakázková výroba doplní to, co nenabízí žádná z našich značek. Každá objednávka je pro nás proces, který začíná návštěvou u nás a končí, až když je zákazník plně spokojen s tím, co vidí na terase. Šetříme našim klientům čas, který pak mohou trávit třeba na svých terasách,“ shrnuje na závěr Jana Kadlečková.

Společnost TEEK ve zkratce:

  • Vlastní showroom o velikosti 2 500 m2 s reálnými vzorky, 10 minut od Prahy. Nic většího v ČR, v rámci Slovenska a v okruhu stovek kilometrů v blízkém zahraničí skutečně nenajdete
  • Rodinná firma s osobním transparentním přístupem
  • 12 let praktických zkušeností, dokonalý přehled v oboru, znalost zboží
  • Nabídka ikonických značek, každý rok aktualizace vystavených kolekcí
  • Stovky produktů skladem
  • Kompletní projekt terasy na klíč – specialista na venkovní nábytek, stínění, slunečníky, pergoly, terasy, doplňky (květináče, světla, koberce…)

Anketa

Co je pro vás při výběru nábytku na terasu nejdůležitějším kritériem?
DESIGN A VZHLED NÁBYTKU
2,2 %
POHODLÍ NÁBYTKU
2,2 %
FUNKČNOST NÁBYTKU, HLAVNĚ S DŮRAZEM NA MATERIÁL, O KTERÝ SE NECHCI STARAT
61,9 %
VŠE! DESIGN, VZHLED, POHODLÍ I FUNKČNOST
33,7 %
Celkem hlasovalo 323 čtenářů.
Foto: teek.cz

Venkovním nábytkem společnosti TEEK můžete vybavit i své letní sídlo. Na fotografii kolekce Forest

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Seznam Zprávy.

Doporučované