Hlavní obsah

Ohřev vody za minimální provozní i pořizovací náklady? Jde to!

Foto: shutterstock.com / zpracování: Seznam Brand Studio

Pořiďte si solární ohřev vody už za jednu korunu

Reklama

„Rozšíření okruhu žadatelů, vysoký počet slunečných dní i možnost pořídit si solární ohřev vody už za jednu korunu vyvolává velkou vlnu zájmu ze strany žadatelů,“ popisují současnou situaci odborníci ze společnosti 81 klima a.s.

Článek

Od 17. ledna 2024 je opět spuštěn program Nová zelená úsporám Light. Jak pořídit solární ohřev vody už za jednu korunu?

Od 30. listopadu 2023 ohlásil Energetický regulační úřad změnu v distribučních poplatcích, což ještě více zvedlo vlnu nespokojenosti u koncových zákazníků. Lze tak ve spojení se současnými cenami energií očekávat negativní dopad na domácnosti, zvláště pak na ty nejzranitelnější skupiny, jako jsou senioři či rodiny s dětmi. V českých domácnostech přitom dle Českého statistického úřadu k energeticky nejnáročnějším položkám patří vytápění a ohřev vody. Díky vlastním solárním panelům si však můžete ohřívat vodu za minimální provozní i pořizovací náklady,“ doplňuje Martin Mrajca, obchodní ředitel společnosti 81 klima a.s.

Celková úspora NZÚ Light: Solární ohřev vody

Specialisté ze společnosti 81klima se často setkávají s otázkami na výši úspory, pokud si žadatel pořídí solární ohřev vody. Domácnost ušetří v průměru 5 000 korun za rok. V případě, že žadatel bude splňovat podmínky pro získání dotace z programu Nová zelená úsporám Light, může solární ohřev vody navíc pořídit za 1 korunu.

Foto: novazelenausporam.cz

Díky vlastním solárním panelům si můžete ohřívat vodu za minimální provozní i pořizovací náklady

Zájem o program NZÚ Light předčil naše očekávání a potvrdil, že podpora úsporných opatření je významnou součástí boje proti snižování životní úrovně těch nejzranitelnějších skupin obyvatel v souvislosti s rostoucími cenami energie.
Petr Hladík, ministr životního prostředí

Ohřev vody už levnější být ani nemůže

Dotace z programu NZÚ Light byla doposud určena výhradně pro příjemce starobního důchodu, pro lidi se třetím stupněm invalidity či pro domácnosti, které pobírají příspěvek na bydlení. Nově však na státní dotaci z programu pro nízkopříjmové domácnosti a možnost pořídit si tak solární ohřev vody už za 1 korunu dosáhne dalších až sto tisíc rodin, které čerpají přídavky na děti.

Pro získání státní dotace až do výše 90 000 korun je nutné splňovat podmínky vyplývající z programu Nová zelená úsporám Light, který je určen pro nízkopříjmové domácnosti. Především je nutné být vlastníkem či spoluvlastníkem rodinného domu nebo trvale obývané rekreační stavby a zároveň splňovat alespoň jednu z následujících podmínek*:

  • Všichni členové domácnosti jsou příjemci starobního důchodu.
  • Všichni členové domácnosti jsou příjemci invalidního důchodu 3. stupně.
  • Domácnost pobírala v období od 12. 9. 2022 příspěvek na bydlení.
  • (NOVĚ) Domácnost čerpala v období od 12. 9. 2022 přídavky na děti.

*Pokud nespadáte ani do jedné z těchto kategorií nízkopříjmových domácností, můžete čerpat dotaci z programu Nová zelená úsporám a žádat tak o příspěvek ve výši 45 000 korun.

Tip: Zákazníkům a zájemcům o vlastní solární systém nyní společnost 81 klima nabízí jedinečnou možnost ohřívat užitkovou vodu pomocí designových solárních panelů se střídačem (solárním regulátorem) s účinností až 99 procent.

Foto: 81klima
Více

Solární ohřev vody za jednu korunu. Cena je včetně montáže. Uvedená cena jedné koruny je po odečtení dotace 90 000 korunFoto: 81klima

Komerční sdělení

Proč si pořídit právě solární ohřev vody?

„Velmi často se na nás obracejí klienti, kteří by chtěli výrazně snížit náklady právě za ohřev vody, ale nevědí jak, obávají se administrativního kolotoče kolem státních dotací či se nedokážou zorientovat v nabídkách a řešení na českém trhu,“ komentují odborníci ze společnosti 81 klima. Přitom při správném výběru dodavatele, který za klienta vyřídí i státní dotace, a i za velmi krátkou dobu, si domácnosti mohou ohřívat vodu za výrazně nižší náklady a nejnižší možnou vstupní investici. A to není zdaleka jediný benefit.

Jaké benefity pořízením solárního ohřevu vody získáte?

  • Výrazná roční úspora. Ročně totiž můžete ušetřit až 70 procent nákladů na ohřev teplé užitkové vody.
  • Díky nevyčerpatelné energii ze slunce můžete pomocí moderních technologií, jako je solární ohřev vody, přeměnit tento zdroj velice efektivně jak na teplo, tak na elektřinu.
  • Bezstarostný ohřev vody. Solární systémy běží automaticky a od prvního spuštění bezobslužně. Stačí, když systém jednou za dva roky necháte zkontrolovat odbornou firmou.
  • Instalací solárního ohřevu vody dlouhodobě zhodnotíte svou nemovitost.
  • Solární panely fungují v každém ročním období.
  • Minimální počáteční investice. Díky státní dotaci je možné získat solární ohřev vody již za jednu korunu.
  • Jedná se o ekologický zdroj energie. Přidanou hodnotou je tedy ekologický aspekt.
Foto: shutterstock.com

Solární ohřev vody má na rozdíl od fotovoltaických panelů vyšší účinnost. Nejedná se totiž o složitou přeměnu energie, ale o předání tepla

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Seznam Zprávy.

Doporučované