Hlavní obsah

Zdravotní stav Skripala už není kritický, podle lékařů se rapidně zlepšuje

Video: Eliška Kolomazníková, Reuters

 

Reklama

Zdravotní stav bývalého dvojitého agenta Sergeje Skripala už není kritický a rapidně se zlepšuje. Uvedla to v pátek nemocnice v jihoanglickém Salisbury, kde byli před měsícem Skripal a jeho dcera Julija hospitalizováni po otravě.

Článek

Ruský exšpion Sergej Skripal už není v kritickém stavu. „Dobře reaguje na léčbu, rapidně se zlepšuje a už není v kritickém stavu,“ uvedla ředitelka oblastní nemocnice v Salisbury Christine Blanshardová.

Na síle nabírá i Skripalova dcera Julija, která ve čtvrtek poprvé promluvila. Blanshardová k tomu v pátek dodala, že 33letá žena se „může těšit na den, kdy bude natolik zdravá, že bude moci opustit nemocnici“. Zároveň dodala, že přesné datum propuštění z nemocnice by zatím bylo pouhou spekulací.

Julija a její 66letý otec jsou v péči lékařů více než měsíc poté, co byli 4. března nalezeni v bezvědomí na lavičce v Salisbury.

Britští představitelé dříve opakovaně obvinili ze spáchání útoku nervovou látkou Rusko. Londýnský deník The Times v pátek napsal, že britské tajné služby určily armádní laboratoře v ruském městě Šichany jako zdroj použitého Novičoku a tuto informaci předaly svým spojencům. Moskva vinu rezolutně odmítá, v reakci na zprávu o Skripalově zdravotním stavu napsala ruská ambasáda na Twitter: „Dobrá zpráva!“

Reklama

Doporučované