Hlavní obsah

Sledovačka lídrů: Šéf Pirátů si nechal spočítat, jak dopadne ve volbách

Sledovačka lídrů: Ivan Bartoš.Video: Barbora Kalátová

 

Reklama

Sledovačka lídrů: začínáme druhý týden, kdy hodinu po hodině ukazujeme, jak vedou favorité voleb svou kampaň.

Článek

Z pondělního programu šéfa Pirátů

8:30 - rozhovor pro Rádio Impuls

dopoledne - natáčení volebního klipu

odpoledne - rozhovory pro média

Do voleb zbývají už jenom necelé dva týdny.

Seznam Zprávy vám v uplynulých sedmi dnech ukazovaly, jak získává voliče šéf ANO Andrej Babiš jako hlavní favorit říjnových voleb do Sněmovny. Teď v naší Sledovačce uděláme první změnu: ukážeme vám dalšího politika, o kterém se hodně mluví. Do Sledovačky bereme předsedu České pirátské strany Ivana Bartoše.

Pirátům relevantní průzkumy volebních preferencí přisuzují zisk kolem šesti procent, takže bojují o vstup do Poslanecké sněmovny. Ale Bartoš už v několika rozhovorech v posledních dnech (například v Duelu Seznam Zprávy proti Tomio Okamurovi) prohlásil, že bude spokojen se ziskem kolem deseti procent.

Online Sledovačka Ivana Bartoše:

15:50 - Lídr Pirátů míří na debatu ČRo

Ivan Bartoš odchází nyní do Českého rozhlasu na superdebatu lídrů. „Předtím se stavím doma, už tam bude manželka, tak se aspoň chvilku uvidíme.“

15:20 - Podle sázkařů se Piráti do Sněmovny dostanou

Ivan Bartoš v rozhovoru prozradil, že sleduje volební preference pomocí matematického modelu vypracovaného lidmi z Univerzity Karlovy. Ten počítá zisky stran podle toho, jak na ně lidé sází. Teď prý mají podle tohoto modelu Piráti 7,6 procenta a Bartoš prozradil, že těsně za nimi je TOP 09.

14:10 - Po natáčení rozhovor

Natáčení klipu skončilo, po obědě má Ivan Bartoš naplánován rozhovor s novinářkou Lenkou Zlámalovou, která pracuje pro týdeník Echo24.

9:50 - S filmaři v bytě

Sledovačka lídrů: Ivan Bartoš, šéf Pirátů, v domě, v němž bydlí. Dopoledne v jeho bytě Piráti natáčeli další předvolební klip.

Šéf České pirátské strany Ivan Bartoš vzal reportérku Seznam Zprávy k sobě do bytu. Kamera byla u toho. Bartoš s kolegy natáčí nový předvolební klip. Prý bude „venku” do dvou dnů. „My jsme rychlí,” říká Bartoš.

8:30 - Ivan Bartoš v Rádio Impuls

Šéf Pirátů začal pondělí předtáčeným rozhovorem se Zuzanou Bubílkovou pro Rádio Impuls. Na co se ho moderátorka ptala, se můžete podívat ve videu níže.

Sledovačka lídrů: Ivan Bartoš a jeho pondělní ráno v rádiu Impuls.

Reklama

Doporučované