Hlavní obsah

Snowtubing bude ve Velkých Karlovicích v provozu i ve všední dny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Snowtubing, tedy zimní atrakce spočívající v jízdě na nafukovacích člunech ve sněžném korytu, je ve skiareálu Razula ve Velkých Karlovicích na Vsetínsku ode dneška v provozu také ve všední dny.

Článek

Dosud středisko nabízelo snowtubing jen o víkendech, kvůli velkému zájmu návštěvníků se však jeho zástupci rozhodli nabídku termínů rozšířit. Snowtubingová dráha na sjezdovce Horal, dlouhá 80 metrů, je otevřená denně od 10:00 do 16:00, případně podle aktuálního počasí. V provozu je u ní také bufet. „Na sjezdovce vedle snowtubingu je nadále možné i sáňkovat a bobovat. Druhá snowtubingová dráha u sjezdovky Razula zatím bude v provozu jen o víkendech,“ uvedla mluvčí areálu Martina Žáčková.

Díky dostatku přírodního sněhu podle ní stále panují vynikající podmínky také v běžkařské stopě. Ve Velkých Karlovicích a okolí jsou desítky kilometrů tras, které obec průběžně upravuje. „Zvláště rovinatý terén na loukách pod Spa hotelem Lanterna a trasy od hotelu Galik až k dostihové dráze jsou nyní častým cílem rodin s dětmi,“ doplnila Žáčková.

Běžkařům jsou v lyžařském areálu k dispozici okénka s občerstvením i výdejní okénka půjčoven běžek a skialpů.

Upravené běžkařské trasy najdou zájemci také v okolí vyhledávaného střediska Pustevny v Beskydech nebo u horského hotelu Vsacký Cáb poblíž osady Dušná na Vsetínsku. Podrobnosti o běžeckých stopách v celé České republice jsou k dispozici na specializovaných webových stránkách.

Reklama

Doporučované