Hlavní obsah

Sparta vypátrala rasistické fanoušky, zakáže jim vstup na stadion

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: ČTK

Snímek fanoušků fotbalové Sparty na domácím stadionu (ilustrační fotografie).

Reklama

Pražská Sparta vypátrala osoby, které se v zápase předkola Ligy mistrů proti AS Monaco dopustily rasismu. Dotyční se na zápasy letenských v nejbližší době nepodívají. Klub navíc podal trestní oznámení.

Článek

„Chtěli bychom, abyste věděli, že k vám přijíždíme jako tým a klub, který aktivně bojuje proti rasismu a diskriminaci,“ píše se před odvetným zápasem v klubovém prohlášení ACS adresovanému monackému klubu a jeho fotbalistovi Aurélienu Tchouamenimu. Právě ten se stal na Letné po vstřelení branky terčem rasistického chování několika příznivců Sparty.

Rasismus neušel ani hráčům monackého klubu, ani rozhodčímu Michaelu Oliverovi z Anglie. Ten varoval, že v případě dalšího podobného incidentu zápas předčasně ukončí.

To se sice nestalo, ale se Spartou záhy UEFA zahájila disciplinární řízení. Na jeho konci může být citelná pokuta a uzavření části hlediště, případně celého stadionu.

Sparta při vyšetřování rasistického extempore, jemuž se dostalo značné medializace v Česku i ve Francii, analyzovala nahrávky z klubového kamerového systému a dalších zdrojů. „V důsledku toho pak bylo zahájeno vyšetřování lidí, kteří se dopustili nepřípustného chování. Tito návštěvníci stadionu byli díky bezpečnostnímu systému identifikováni a v blízké době jim bude po ukončení všech nezbytných kroků doručen zákaz vstupu na všechna utkání AC Sparta Praha,“ uvedl klub s tím, že zároveň podává trestní oznámení.

Není zřejmé, o kolik fanoušků jde ani jak dlouho svůj klub neuvidí na vlastní oči hrát.

Reklama

Doporučované