Hlavní obsah

Hvězda fotbalového týmu PSG Hakimi čelí obvinění ze znásilnění

Foto: Profimedia.cz

Achraf Hakimi byl jednou z hlavních tváří Maroka na Mistrovství světa ve fotbale 2022, které se konalo v Kataru.

Reklama

Čtyřiadvacetiletá žena obvinila marockého reprezentanta Achrafa Hakimiho, že ji v sobotu znásilnil ve svém pařížském domě. Kvůli vyšetřování sexuálního obtěžování také dnes odstoupil šéf francouzského fotbalu Noël Le Graët.

Článek

Francouzská prokuratura v pondělí zahájila vyšetřování údajného znásilnění, kterého se měl dopustit fotbalista a obránce Paris Saint-Germain Achraf Hakimi. Informovala o tom francouzská média, která mají k případu blízko.

Podle zdroje, s nímž hovořili novináři webu Le Parisien, mladá žena znásilnění v neděli nahlásila na policejní stanici, ale nepodala žalobu. Zástupci PSG ani Hakimi na obvinění veřejně nereagovali.

Státní zastupitelství, které se případem v Nanterre zabývá, se k němu odmítlo vyjádřit, ale agentuře AFP si postěžovalo, že „informace, které již byly zveřejněny v médiích, narušily vyšetřování“.

Deník Le Parisen tvrdí, že se Hakimi s mladou ženou zkontaktoval 16. ledna prostřednictvím sociální sítě Instagram. V sobotu 25. února v nočních hodinách se mladá žena vydala do hráčova domu v Boulogne v taxíku společnosti Uber, který hráč PSG objednal.

V jeho domě se podle poškozené věci vymkly kontrole. Marocký fotbalista ji údajně líbal na ústa, nadzvedával šaty a líbal ji na prsa, a to i přes její protesty. Oběti se prý nakonec podařilo osvobodit tím, že ho odstrčila nohou. Jakmile se osvobodila, poslala textovou zprávu kamarádovi, který ji přijel vyzvednout.

Z fotbalu

Šampionát v Kataru, pak v Saúdské Arábii a nakonec třeba i na Měsíci? Nosiči vody se pozastavují nad přílivem arabských peněz a nápady z dílny FIFA, jako je rozšířený model MS klubů. Svou roli v tom hrají i Ronaldo s Messim.

Proti Hakimimu také hovoří fakt, že byl o víkendu doma evidentně sám. Podle příspěvků na sociálních sítích byla jeho manželka s jejich dvěma dětmi na dovolené v Dubaji.

Hakimi je velice populární fotbalista. Byl členem marockého týmu, který na mistrovství světa v Kataru skončil na čtvrtém místě. V pondělí pozdě večer na slavnostním předávání cen FIFA Hakimiho jmenovali do fotbalového týmu roku FIFPro.

Sexuální obtěžování stojí i za koncem mocného funkcionáře

V úterý také rezignoval na funkci šéfa Francouzské fotbalové federace (FFF) dlouholetý šéf francouzského fotbalu Noël Le Graët. Podle agentury AFP odstoupil rovněž v souvislosti s vyšetřováním údajného sexuálního obtěžování.

Jednaosmdesátiletý muž, který FFF vedl od roku 2011, byl v lednu z funkce suspendován. Začátkem února francouzská Generální inspekce pro vzdělávání, sport a výzkum uvedla, že Le Graët by se neměl vrátit, protože jeho „excesy v chování jsou neslučitelné s výkonem jeho funkce“.

Le Graët také nedávno vyvolal silný odpor fotbalové veřejnosti, když se necitlivě vyjádřil o francouzské legendě Zinédinu Zidanovi. Funkcionář řekl, že Zidanovi ani nezvedne telefon.

Fotbalový svět zpráva o Hakimim šokovala. Nejde ale o ojedinělý případ. Obvinění z pokusu o znásilnění v nedávné době čelilo více profesionálních a populárních fotbalistů. Jedním z nich je zřejmě i Thomas Partey z londýnského Arsenalu, ačkoli britské úřady z právních důvodů přímo nepotvrdily, že se jedná o něj. Vyšetřování nicméně stále probíhá.

Tomu čelil i fotbalista Mason Greenwood z Manchesteru United, jehož z napadení obvinila tehdejší přítelkyně, která Greenwoodovo agresivní chování dokonce zaznamenala na video. Na začátku února ale bylo stíhání zastaveno, podle Britské královské prokuratury klíčoví svědci stáhli obvinění.

Reklama

Související témata:
Achraf Hakimi

Doporučované