Hlavní obsah

Předposlední kolo Premier League: Sázka na Everton a motivaci

Foto: Profimedia.cz

Hráč Evertonu Richarlison (vlevo) se raduje s kolegou Mykolenkem (vpravo).

Reklama

Anglická Premier League natáhla ke strhujícímu tempu. Ve čtvrtek večer dobojovali severolondýnští rivalové, v neděli se střetne celkem 14 mužstev v rámci programu předposledního kola. Není kam uhnout.

Článek

Premier League nezastavuje! Soutěž o zájezd na anglickou Premier League ve virtuální hře Fantasy League, uspořádaná ve spolupráci se sázkovou kanceláří Fortuna, v neděli navazuje předposledním kolem. Průběžné vedení stále drží Pavel Petřík, ale jeho náskok na čele se zúžil na pouhých 5 bodů. Celou tabulku si pak můžete prohlédnout zde.

Jasná motivace

„Pokud vám zbývají chipy jako Triple Captain nebo Bench Boost, zahrajte je nyní,“ shodují se experti v nejnovější FPL Show. Komu ještě schází Free Hit, doporučil bych mu totéž. Využijte svých žolíků. Nespoléhejte se na nevyzpytatelnou dynamiku posledního kola. Využijte všeho, co víte. Kdo se rve o udržení se v soutěži, kdo o pohárovou účast a kdo o titul? Sázka na mužstva s jasnou motivací by se měla vyplatit.

Lákavé se mohou jevit celky, která vyhlíží (letos poslední) dvojitá kola. Mezi ně patří Aston Villa, Leicester City, Crystal Palace, Burnley a Everton. Z této skupiny týmů vychází atraktivně nákup hráčů Evertonu. Svěřenci Franka Lamparda v posledních týdnech zabrali, ale v sestupové hře nemají zdaleka vyhráno. Everton hostí v domácím prostředí Brentford a Crystal Palace, tedy mužstva z poklidného středu tabulky.

Nebál bych se doporučit sázku na brankáře Jordana Pickforda (4,8 milionu liber). Anglický reprezentant v posledních týdnech pookřál a svůj tým několikrát zázračně podržel.

Z obránců Karamelek se mi zalíbil pracovitý Vitalij Mykolenko (4,9 milionu liber). Ukrajinský středopolař se pod Lampardem rozehrál a pro své výkony se zabydlel v základní jedenáctce. Mykolenko dokázal v posledních 7 zápasech vybojovat tři čistá konta, přidat gól a asistenci. Přesto na něho aktuálně sází necelé procento všech Fantasy manažerů.

Z útočníků Toffees vyzkoušejte Richarlisona (7,5 milionu liber), který se v posledních 6 týdnech dokázal čtyřikrát prosadit a nahrát na dvě branky. Jedná se o střelecky nejpilnějšího muže posledních týdnů a jednoho z nejkreativnějších hráčů celé soutěže. Pokud bude Evertonu udělena penalta, brazilský forvard by se jí měl chopit.

Severolondýnská exkurze

Sázka na opory Manchesteru City a Liverpoolu se jeví jako samozřejmost. Zejména ti, kteří nemají v mužstvu belgického ďábla Kevina de Bruyneho (12 milionů liber), jako by v posledních týdnech nebyli. Třetí Chelsea se v dubnu prezentovala aprílovými výkony, ale v posledních kolech, kdy hostí Leicester a Watford, by si měla bronz uhájit.

Pozornost se upíná na napínavé dostihy o čtvrtou příčku – tu poslední, která zajišťuje postup do miliardářské Ligy mistrů. Ten má na dosah jak Arsenal, tak Tottenham. Severolondýnští rivalové se střetli ve čtvrtek. Klíčovou bitvu zvládl s přehledem domácí Tottenham, čímž v tabulce dotáhl Arsenal na rozdíl jediného bodu. Gunners sice stále drží osud ve svých rukou, nicméně v soubojích s Newcastlem a Evertonem mohou jednoduše klopýtnout.

To od Tottenhamu se očekává šestibodová nadílka. Svěřenci Antonia Conteho vyzvou v domácím prostředí Burnley, v posledním kole odcestují na půdu posledního Norwiche. A na koho jiného si vsadit než na Sona (11 milionů liber) s Kanem (12,4 milionu liber). Zejména korejský forvard se jeví jako vynikající možnost. Son aktuálně patří k nejnakupovanějším hráčům. Není divu, v posledních týdnech září. S 20 trefami mu náleží druhé místo v tabulce ligových střelců. Son je aktuálně jen dvě branky za Mohamedem Salahem (13,3 milionu liber).

Kompletní program

Víkendový program odstartuje ve Wembley, kde se odehraje finále FA Cupu mezi Chelsea a Liverpoolem od 17:45. Utkání odvysílá Nova Sport 2. Neděle servíruje sedmero ligových zápasů, z nichž doporučuji bitvu mezi West Hamem s českým zastoupením a Manchesterem City od 15:00.

V pondělí večer změří síly Newcastle s Arsenalem. V úterý večer se představí Liverpool na hřišti Southamptonu. Čtvrtek nabízí tři večerní duely: Aston Villa vs. Burnley, Chelsea vs. Leicester a Everton vs. Crystal Palace.

Uzávěrka Fantasy je pro tentokrát netradičně stanovena na neděli v 11:30. Karel Tvaroh přeje všem manažerům hodně štěstí a příjemnou zábavu.

Reklama

Související témata:

Doporučované