Hlavní obsah

Milionářem za 2 × 45 minut. Kolaps Messiho trefil málokdo, sázkaře šok bolel

Foto: Profimedia.cz

Po utkání Argentiny se Saúdskou Arábií se neradovali sázkaři, ale bookmakeři.

Reklama

Úterní prohra velkého favorita Argentiny pořádně otřásla sázkovými trhy. Zatímco přinesla pohromu sázkařům, v 99 % případů těžce ztratili, sázkové kanceláře naopak bouchaly šampaňské a počítaly tučné zisky.

Článek

Na výhru Argentinců lidé vsadili u českých sázkařských kanceláří dohromady hodně přes 30 milionů korun: a prohráli.

Šokující porážka se Saúdskou Arábií přinesla naopak příjemný zisk sázkovým kancelářím – nejen v Česku, ale po celém světě.

Rekordmanem v Česku mezi poraženými je tipér, který kvůli kolapsu Messiho a spol. přišel o 200 000 korun. Co to ale je v porovnání se světem. Australský sázkař vsadil na vítězství Argentiny v přepočtu dokonce čtyři miliony korun, jiný jeho krajan 2,5 milionu.

Na druhé straně se našli odvážlivci, kteří to zkusili na Saúdskou Arábii. Jeden Čech tak vyhrál u Fortuny velmi slušných 1,69 milionu korun.

„Samozřejmě sázkaři jedou primárně na favority, proto úterní situace se Saúdskou Arábií a Argentinou nahrála sázkovým kancelářím,“ řekl Seznamu Zprávám mluvčí Fortuny Petr Šrain.

Je to skutečně jedno z největších sportovních překvapení poslední doby i ze sázkařského pohledu.
Petr Šrain

„Je to skutečně jedno z největších sportovních překvapení poslední doby i ze sázkařského pohledu. Jeden podobný případ se ale odehrál, pokud mne paměť neklame, v nedávné minulosti – první jarní zápas Slavia na domácím hřišti překvapivě prohrála s Karvinou 0:1. To bylo něco podobného.“

Podle Šraina měla Fortuna 99 % náběrů na vítězství Argentiny. Na Saúdy vsadilo jen něco přes 100 sázek. Ale… „Na těchto velkých turnajích se sázkaři rozdělují do dvou skupin. Jedni sázejí na favority a druzí, malá skupina, zkouší trefit senzační překvapení. To se samozřejmě povedlo, jeden sázkař vsadil postupně na několika tiketech 65 000 korun při poměru 26 : 1 na vítězství Saúdů a vyhrál 1,69 milionu korun,“ zdůraznil Šrain.

Fortuna ten den vydělala přibližně 12 milionů korun. „Možná to vypadá zajímavě, ale na druhou stranu jsme první den kvůli výhrám favoritů na MS byli zase 12 milionů v minusu, takže jsme díky Argentině jen srovnali krok. Zajíce budeme sčítat až po honu.“

Dobrá čísla zaznamenala v úterý i nejmladší sázkařská společnost na českém trhu, řecká Betano, která je partnerem katarského mistrovství. „U nás to bylo určitě dosud největší sázkařské překvapení, jsme zatím na trhu krátce a čísla nám rostou v čase,“ řekl Seznam Zprávám Roman Maco, Country Manager společnosti Kaizen Gaming. „Jen se omluvím, ale my neuvádíme konkrétní čísla. Včera byl dosavadní vrchol, co se týče příjmu sázek. Den předtím to ale zase tak dobré nebylo, protože vyhrávali favorité. Prohráli jsme něco i kvůli očekávanému vítězství Francie. Ale máte pravdu, ta čísla byla skvělá a registrace i počty hráčů máme dobré.“

Největší Tipsport přijal na výhru Argentiny víc než 20 milionů korun. Tiskový mluvčí Tipsportu Jiří Hadrava potvrdil, že prohra Argentiny byla pro sázkaře pohromou. Ale i u nich ojedinělá odvážná sázka na Saúdy udělala z jednoho sázkaře milionáře. 99,8 % sázek šlo na výhru favorita, což bylo zatím nejvyšší procento z odehraných zápasů. Během utkání (za stavu 1:0 pro Argentinu) si ale jeden sázkař vsadil na Saúdskou Arábii. Díky kurzu 300 : 1 získal dvanáct tisíc korun. Škoda pro něj, protože podle Hadravy byl jeho počáteční vklad jen čtyřicet korun.

Čtěte více o MS ve fotbale v Kataru na Sport.cz

MS ve fotbale v letošním roce probíhá v netradičním zimním termínu od 20. listopadu do 18. prosince 2022 v Kataru.

Reklama

Doporučované