Hlavní obsah

Osmý div světa. Jak to vypadá v aréně, než na trávník vyběhne Bayern Mnichov

3. epizoda videosérie Nahrávky & nabíječky. Šídlo a Hodková se cestou na zápas Švýcarsko–Česko podívali do Allianz Arény, kde hraje Bayern Mnichov.Video: Seznam Brand Studio, Seznam Zprávy

 

Reklama

Šídlo a Hodková jsou na cestě na večerní zápas Ligy národů Švýcarsko–Česko. Jde o všechno: o udržení se v elitní skupině, ale také o to, zda najdou funkční nabíječku pro svůj automobil.

Článek

Moderátor Šťastného pondělí Jindřich Šídlo prý nosí štěstí české fotbalové reprezentaci. Po posledním utkání v pražském Edenu o tom sice dost silně pochybujeme, ale i tak je brankář Tomáš Vaclík přesvědčen, že bez Šídla Češi ve Švýcarsku nemají šanci.

A že jde opravdu o hodně. V Lize národů fotbalisté odvracejí sestup z elitní A skupiny.

Se Šídlem na zápas v St. Gallen jede i moderátorka Zuzana Hodková. Vyhrála konkurs. Zatímco Šídlo se jede do Švýcarska víceméně jen bavit, Hodková i pracuje. Jedním z jejích cílů je natočit reportáž o sídle Bayernu Mnichov.

V době drahých energií a celoevropského šetření nás zajímá, jak to má s úsporami Allianz Aréna – třetí největší německý stadion, jehož spotřeba energií se v den utkání vyrovná spotřebě menšího města. Vlastně se není čemu divit. Kapacita arény je 75 tisíc diváků, zabírá šest a půl tisíce metrů čtverečných a zdejší parkoviště, které pojme deset a půl tisíc aut a 350 autobusů, je vlastně největším parkovištěm v Evropě. A k tomu ty tisíce LED světel na polštářovém plášti arény, speciální systém vyhřívání a osvětlování trávníku a další technické vymoženosti.

Aréna je vlastně jeden velký div světa. V letech 2002–2005 její výstavba skutečně stála naplánovaných 340 milionů eur a do vězení za korupci šel pouze jeden člověk – bývalý ředitel Mnichova 1860. Jen pro srovnání. Vzpomeňte si na výstavbu čtyřikrát menší O2 arény.

No a procházet Allianz Arénu s Jindřichem Šídlem, máte odsud mnohem víc historek než zdejší průvodkyně.

Návštěvou honosného sídla světového velkoklubu se reportéři mírně vzdálili časovému plánu. Teď je třeba rychle dobít vůz a někde se ubytovat, takže slíbenou předzápasovou večeři s brankářem fotbalové reprezentace asi nestihnou.

Ale večerní zápas snad vyjde. A fotbalistům určitě taky. Tak držte palce.

Nahrávky & Nabíječky

Foto: Seznam Zprávy, Seznam Zprávy

Zuzana Hodková a  Jindřich Šídlo.

Jindřich Šídlo, autor satirického pořadu Šťastné pondělí, se společně s moderátorkou SZ Byznys Zuzanou Hodkovou vydal na dva zápasy české fotbalové reprezentace proti Portugalsku a Švýcarsku. Politický komentátor a moderátorka jsou v patách Tomáši Vaclíkovi, Cristianu Ronaldovi i dalším fotbalovým osobnostem a své zážitky zachycují v sérii netradičně pojatých videí.

Partnerem série videí Nahrávky & Nabíječky je Hyundai, oficiální partner české fotbalové reprezentace.

Reklama

Doporučované