Hlavní obsah

Češi vyřadili USA a budou hrát o medaili, rozhodl jediný gól

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Češi slaví gól Pavla Zachy, který byl nakonec i vítězný.

Střelcem zápasu byl Pavel Zacha, který jako jediný překonal po Špačkově střele amerického brankáře Lindgrena. Český výběr se v semifinále střetne s reprezentací Švédska.

Článek

Česká hokejová reprezentace ve čtvrtfinálovém dramatu porazila USA a postupuje do semifinále. O vítězi rozhodl jediný gól, který vstřelil Pavel Zacha.

Zápas se hrál od začátku ve vysokém tempu. Největší šanci měl v první třetině David Pastrňák, který ale v samostatném úniku gólmana Lindgrena nepřekonal. A přestože český výběr přestřílel soupeře v poměru 12:7, branku nedal.

MS v hokeji 2024

Mistrovství světa v hokeji se konalo od 10. do 26. května 2024 v Praze a Ostravě, Češi na něm vyhráli zlato. Do České republiky se hokejový šampionát vrátil po devíti letech. Aktuální zpravodajství naleznete ve speciálu k MS v hokeji na Seznam Zprávách.

V druhém dějství tým USA přidal na střelecké aktivitě, slavil ale výběr trenéra Rulíka. Když střelu Davida Špačka šikovně před brankou tečoval Pavel Zacha, šli Češi do vedení 1:0. Odpovědí byl další tlak Američanů. Potyčka Tkachuka s Kempným před českou brankou skončila vyloučením obou hráčů. Gól ale nepadl.

Na přelomu třetin měli Američané výhodu přesilové hry po hákování Jana Rutty. Lukáš Dostál ale náporu střel odolal. A když česká reprezentace odolala i závěrečnému tlaku výběru USA, který hrál s odvolaným brankářem, skončil zápas 1:0. Češi tak postupují do semifinále a tím mají i jistotu boje o medaili.

Průběh zápasu podrobně sledoval a rozebral náš sesterský server Sport.cz.

Prohlédněte si fotogalerii ze zápasu:

+18

Doporučované