Hlavní obsah

Nejsledovanější žena světa bude cestovat časem. Jak stihnout Super Bowl

Foto: Getty Images, Getty Images

Travis Kelce s Taylor Swift.

Reklama

USA čeká 11. února Super Bowl LVIII, v němž se utkají loňští vítězové Kansas City Chiefs a San Francisco 49ers. A jako každý rok, i tentokrát je to finále amerického fotbalu, jaké nemá v historii obdoby.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Velká část USA, Kanady i mnoha dalších zemí planety už teď nemluví o ničem jiném.

Super Bowl bude sportovním vrcholem roku, zároveň obrovským byznysem s nejdražšími reklamními spoty či galapřehlídkou celebrit všeho druhu. Letos tu ale přece jen jeden nový prvek je: závod s časem.

Možná víc než samotný výsledek zápasu dnes fanoušky zajímá něco jiného. Klíčovou otázkou, kterou žije polovina Spojených států, je důležitý moment velké love story - zda slavná zpěvačka pop music Taylor Swift stihne inkriminované utkání, kde bude hrát její miláček, opora Chiefs, Travis Kelce.

Taylor Swift totiž hraje několik hodin před zahájením největší sportovní události Ameriky koncert v Tokiu. Přesunout se v čase nebude snadné.

Obě hvězdy, které spolu chodí od loňského září, se v tomto čase staly největšími americkými celebritami. Miliony fanoušků by hvězdě pop music moc přály, aby stihla doletět včas z Tokia do Las Vegas.

Kdo se neorientuje: Taylor Swift je ta hezká blondýnka nebo hnědovláska nebo zrzka se super hity jako Love Story, You Belong With Me, We Are Never Ever Getting Together a mnohými dalšími.

A Travis Kelce je velká hvězda Chiefs, vyhrál už s týmem Super Bowl LIV a LVII a při obou utkáních chytil touchdown. Skoro dvoumetrový vousatý chasník hraje na klíčové pozici „tight end“.

Tušíte správně, v Americe neexistuje lepší prototyp zamilovaného páru – krásná, slavná a bohatá Taylor a svalnatý, vousatý, slavný a bohatý Travis.

Z Tokia do Las Vegas

A teď to hlavní. Jak Taylor zvládne, aby se dostala z Tokia včas do Las Vegas?

Americká média to popisují už několik dní a používají při tom terminologii ze science fiction – přesun v čase. Ano, popová hvězda bude muset cestovat časem. S nadsázkou vystartuje dneska, aby přiletěla do Nevady včera. Jak to udělá?

Swift má naplánovaný koncert v Japonsku na sobotu 10. února. Je to necelých 24 hodin před začátkem Super Bowl LVIII. Fanoušci očekávají, že poletí z Tokia přímo do Las Vegas, aby podpořila svou lásku. Diva naštěstí nemusí letět linkou (to by asi nic nestihla), je natolik bohatá, že si může dovolit soukromý tryskáč.

Zde je návod, jak může být na dvou místech najednou. Klíčovou roli v tom sehraje mezinárodní datová hranice. Ta odděluje každý kalendářní den od následujícího, když se na celém světě mění časová pásma. Při cestě z Tokia, které je 17 hodin před Las Vegas, ji Swift může překročit a ušetřit si čas.

Ian Rapoport z NFL Network to zkusil propočítat a Amerika mu teď leží u nohou, protože se mu to podařilo. Sledujte s námi.

Co jste možná nevěděli o Super Bowlu

Jak to bylo poprvé: V úplně prvním Super Bowlu 15. ledna 1967 Green Bay Packers porazili Kansas City Chiefs 35:10. Tehdy si první TV vysílání naladilo 60 milionů lidí. Dnes je to kolem 100 milionů. Každý hráč Packers si odnesl bonus 15 tisíc dolarů. Pro srovnání: každý hráč Chiefs dostal za vítězství v Super Bowlu 2020 bonus 124 tisíc dolarů.

Příležitost k hostině: Odhaduje se, že Američané snědí o víkendu Super Bowlu 1,4 miliardy kuřecích křidélek. Únorová neděle je druhým nejvyšším dnem spotřeby potravin v USA, hned po Dni díkůvzdání.

Koncert, plánovaný na 18:00 místního času v Tokiu, začíná v 1:00 lasvegaského času. „Řekněme, že je to pětihodinový koncert, který končí kolem 23:00 místního času, což je v sobotu v 6:00 v Las Vegas,“ dodal Rapoport. „Představte si 12hodinový let s tím, že Taylor bude potřebovat asi hodinu navíc. Na Super Bowl do Vegas by se tak mohla dostat asi v 19 nebo 20 hodin v sobotu večer - ještě včas během utkání, které začíná v 18:30.

Taylor to tedy nejspíš stihne, čímž se rázem otevírá další vzrušující téma. Tentokrát politické.

Proskočily totiž informace, že by slavná popová diva mohla podpořit prezidentskou kandidaturu Joea Bidena. Ale to už je jiný příběh.

Reklama

Doporučované