Hlavní obsah
Online

Srážka vlaků na Českokrumlovsku. Čtrnáct zraněných, mezi nimi i děti

Foto: Drážní inspekce

Na Českokrumlovsku se srazily vlaky.

Reklama

aktualizováno •
Článek

U obce Mříč na Českokrumlovsku se dopoledne před 9:00 srazily dva osobní vlaky. Na místě zasahují všechny složky integrovaného záchranného systému. Škoda činí šest milionů korun.

  • Stav dalších zraněných

    „Nikdo nebyl ohrožený na životě, všichni byli stabilizovaní,“ uvedla mluvčí jihočeské záchranky Petra Kafková. Tři těžce zranění lidé měli podle ní poranění hlavy a krční páteře. „Všechna ostatní zranění byly spíš pohmožděniny z toho, jak cestující ve vlaku popadali,“ řekla. Kafková potvrdila, že mezi lehce zraněnými byly i tři děti předškolního věku.

  • Viník je nejspíš znám

    Nehodu pravděpodobně způsobil jeden ze strojvedoucích, který vjel na trať, i když neměl.

  • Čtyři zranění z vlaku zůstávají v nemocnici

    Čtyři lidé zůstávají po dnešní srážce vlaků u obce Mříč na Českokrumlovsku se středně těžkými zraněními v českobudějovické nemocnici. Hospitalizováni budou patrně nejméně do pátku. Nejvážnější újmu utrpěla mladá žena, kterou záchranáři ošetřili s podezřením na poranění hlavy a s podvrtnutou krční páteří. ČTK to řekla mluvčí jihočeské záchranné služby Petra Kafková.

  • Omezení provozu na trati může trvat dny

    Původní odhad na délku omezení provozu byl přibližně do 15:00, ale opravy trati můžou trvat i déle. „Musíme nejprve odstranit vlaky z kolejí a až pak zjistíme, na kolik je poškozena infrastruktura. Pokud by se jednalo o závažnější poškození, může jeho odstranění trvat v řádu dnů, ne hodin,“ řekl Marek Illiaš mluvčí Správy železniční a dopravní cesty. Dodal, že odhadovaná škoda šest milionů korun se týká pouze vlaků, není do ní započítána částka za poškození tratě.

  • Nová bilance. Zraněných je už 14

    Při srážce osobních vlaků u Mříče na Českokrumlovsku bylo zraněno 14 lidí. Čtyři středně těžce, ostatní lehce. Na místo dvakrát letěl vrtulník záchranářů. Novinářům to řekla mluvčí jihočeské záchranné služby Petra Kafková. Mezi zraněnými byly i tři děti. Ve vlacích jelo přibližně 50 lidí a škoda činí zhruba šest milionů korun.

  • Čelní srážka na jednokolejné trati

    Vlaky jely proti sobě a srazily se čelně, ukazují první snímky z místa nehody (připravujeme).

  • V protijedoucích vlacích byla padesátka lidí

    Ve vlaku bylo podle informací českokrumlovské policie přibližně padesát lidí, pro jednoho ze zraněných musel přiletět vrtulník.

  • Kde všude jezdí GW Train Regio

    Dopravce, jemuž se dnes dopoledne srazily vlaky na Českokrumlovsku, jezdí v České republice i na dalších tratích. Například: Sokolov - Kraslice - Klingenthal - Zwickau (D), Karlovy Vary - Mariánské Lázně, Trutnov - Svoboda nad Úpou, Trutnov - Královec - Lubawka - Jelenia Góra (PL) nebo Plzeň-Žatec-Chomutov-Most.

    Během letošního roku má v plánu spustit mezinárodní vlaky na trati Wrocław-Wałbrzych-Meziměstí-Adršpach.

  • Na trati jezdí soukromý dopravce GW Train Regio

    Trať 194, srážka vlaků 8102 a 8103 v úseku Boršov nad Vltavou - Křemže, provoz do odvolání zastaven.

    Příčina nehody se vyšetřuje, píše na svých facebookových stránkách provozovatel trati.

  • Nehoda mezi stanicemi České Budějovice a Černý Kříž

    Nehoda se stala na trati mezi Českými Budějovicemi a Černým Křížem. Cestující musejí využít náhradní autobusovou dopravu. Omezení bude přibližně do 15:00.

  • Na Českokrumlovsku se srazily vlaky

    U obce Mříč na Českokrumlovsku se dnes před 9:00 srazily dva osobní vlaky. Na místě zasahují všechny složky integrovaného záchranného systému. Podle Drážní inspekce je zraněno 14 lidí. Čtyři z toho středně těžce, ostatní lehce, na místo dvakrát letěl vrtulník záchranářů. Škoda činí šest milionů korun. Nehoda se stala na trati mezi Českými Budějovicemi a Černým Křížem. Cestující musejí využít náhradní autobusovou dopravu. Omezení bude přibližně do 15:00.

Reklama

Hlavní zprávy