Hlavní obsah

Stadion v Ďolíčku už patří Praze. Bývalý šéf Bohemians však převod napadl trestním oznámením

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Okolnosti prodeje stadionu Bohemians zpochybňuje Michal Vejsada, bývalý vlastník klubu.

 

Reklama

Kauza Ďolíček nekončí. Podle Michala Vejsady byl obchod předražen o 51 milionů korun.

Článek

Sága o záchraně stadionu ve vršovickém Ďolíčku se táhla několik let. Privátní vlastník, společnost Bohemians Real, později Safety Real, byl odhodlán stadion strnout a vybudovat místo něj na lukrativním pozemku na Praze 10 developerský projekt.

Aby k tomu nedošlo a fotbalový klub Bohemians nepřišel o své tradiční sídlo, rozhodlo se zasáhnout hlavní město Praha. Zastupitelé v roce 2016 odsouhlasili, že stadion za 121 milionů koupí.

Následovaly průtahy vysvětlované problémem trafostanice, která sice byla na stadionu, ale neměla vyjasněného vlastníka. Letos v lednu však k převodu stadionu a novému zápisu v katastru přece jen konečně došlo.

Celou transakci ale napadá Michal Vejsada, bývalý majitel klubu Bohemians, jenž v roce 2005 skončil v konkurzu. A nástupnictví tehdy získal nový subjekt Bohemians 1905, který prvorepublikovou tradici původního klubu rozvíjí dodnes.

Ale zpět k Michalu Vejsadovi, jenž jménem České fotbalové unie 1910 podal v minulém týdnu trestní oznámení, kterým vlastnický převod stadionu napadl a zpochybnil.

„Podmínkou uzavření smlouvy bylo, že vejde ve známost jméno konečného vlastníka společnosti. To se dodnes nestalo a společnost se přesunula do Londýna,“ říká Vejsada. Vadí mu také, že prodej stadionu byl podle něj předražen o 51 milionů korun. V té souvislosti Vejsada argumentuje revizním znaleckým posudkem.

Záleží nyní na stanovisku policie, případně státního zastupitelství, jak Vejsadovo oznámení vyhodnotí.

Bohemians mají na stadionu na 10 let garantovaný pronájem, s městem jednají o možných stavebních úpravách či dokonce přímo o rekonstrukci stadionu s možností dostavby tribuny u Vršovické třídy.

Reklama

Doporučované