Hlavní obsah

Pavel Novotný: Všichni vidí i z rychlíku, že se mě někdo v ODS musel bát

Foto: Seznam Zprávy

Hostem Marie Bastlové byl starosta Řeporyjí Pavel Novotný.

Reklama

Článek

Starosta pražských Řeporyjí a exhibicionista české politické scény Pavel Novotný chce po téměř dvaceti letech odejít z ODS. Vadí mu, že ho strana nechce pustit do boje o místo na sněmovní kandidátce?

Pavel Novotný odpovídal v Ptám se já.

Svůj konec ve straně oznámil Novotný na Twitteru. „Já jsem se rozhodl hned po volbách odejít. Zachovali se ke mně tak uboze, že už zůstávám jen ze solidarity,“ napsal Novotný v příspěvku, jehož autorství redakci Seznam Zpráv potvrdil.

V rozhovoru Marie Bastlové ale přiznal, že čekal od strany reakci. „Nikdo se mnou nemluví. Jsem opravdu zhrzený chlap. Čekal jsem, že mi z ODS zavolají, spletl jsem se,“ řekl starosta Řeporyjí.

Novotný poukazoval na to, že ho strana nevzala na kandidátku do sněmovních voleb z důvodu, že nemá čistý trestní rejstřík. Podle starosty Řeporyjí není pravda, že by neměl podporu oblastního sdružení. To ho údajně navrhnout nesmělo.

A kdo za „zákazem“ kandidatury do Sněmovny podle Novotného stojí? „Když budu říkat Jana Černochová, nebude to fér, nemůžu to dokázat. Jsou to jen věci, které mi řekla strana. Mohu jen dokázat, že mi Jan Zahradil půl roku dopředu úplně jasně oznámil, co mi vše udělají, když toho nenechám,“ vysvětloval.

„ODS mě sama svým chováním přesvědčila, že mám šanci na zvolení. Patřím na volitelné místo a mě štve, že při současné HR krizi té strany, mě nepustí ani na padesáté místo. Všichni vidí i z rychlíku, že se mě musel někdo v té straně bát. Mě neštve, že nebudu poslanec, ale jak se to udělalo,“ dodal.

Novotný v rozhovoru prozradil, že už dostal i nabídku od jiného polického sdružení. Umí si představit přestup do jiné strany? A proč ho nikdy nenechají samotného s předsedou ODS Petrem Fialou? Poslechněte si rozhovor v úvodním přehrávači nebo ve své oblíbené podcastové aplikaci.

Ptám se já

Podcast Marie Bastlové. Rozhovory s lidmi, kteří mají vliv, odpovědnost, informace.

Sledujte na Seznam Zprávách, poslouchejte na Spotify, v Apple Podcasts a dalších podcastových aplikacích.

Archiv všech dílů najdete tady. Své postřehy, připomínky nebo tipy nám pište prostřednictvím sociálních sítí pod hashtagem #ptamseja nebo na e-mail: audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované