Hlavní obsah

Šťastný duben: To nejlepší z prezidenta Zemana, který má rád čínský apríl

Satirický pořad Šťastné pondělí Jindřicha Šídla a jeho rubrika TOP 5.Video: Jindřich Šídlo

 

Reklama

Není nic lehčího, než vzít v podstatě jakýkoliv výrok prezidenta Zemana a pak o něm dlouho mluvit. Rozčilovat se a zesměšňovat ho. Jsou Vánoce, buďme alespoň dnes pozitivní.

Článek

Apríl je už tradičně měsíc, který si Miloš Zeman nejvíc užívá, nečelí kritice – a naopak si užívá náležité úcty. V dubnu prezident každoročně vyráží daleko na východ. Nezbytná cesta do spřátelené Číny je prostě nedílnou součástí plánu Zemanovy zahraniční politiky.

Letos ale panuje kolem čínského pozvání určitá nervozita – není jisté, jestli fyzicky náročnou cestu zvládne. O tom, jestli se zase pojede něco nového učit od přátel v Pekingu, se teprve rozhodne.

Přitom Zeman by zrovna v příštím roce Čínu navštívit potřeboval. Po letech velkohubých prohlášení o miliardových investicích přichází vystřízlivění a skepse. Dokonce sám prezident už veřejně přiznal, že jeho očekávání nejsou naplněna.

Aby se hlava státu v čase vánočním cítila alespoň tak, jako když je v Číně, vybrali jsme pět nejlepších momentů, kdy někdo dokázal Miloše Zemana ocenit tak, jak si zaslouží. Nebo ještě lépe řečeno – jak si on sám myslí, že si zaslouží.

Šťastné pondělí v dubnu 2019

Podívejte se na dubnové díly satirického pořadu Šťastné pondělí, které vysílá Televize Seznam v premiéře každé pondělí od 21:00. Půlhodinová show Jindřicha Šídla a jeho kolegů, Václava Dolejšího s Konstantinem Sulimenkem, obsahuje několik rubrik. Můžete nás sledovat také na Facebooku nebo Twitteru.

Reklama

Související témata:

Doporučované