Hlavní obsah

Studentský Majáles se kvůli koronaviru v Ostravě znovu ruší

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Studenti a další příznivci tradičního ostravského Majálesu letos o tuto akci kvůli pandemie koronaviru znovu přijdou. Pořadatelé se ji s ohledem na aktuální epidemickou situaci a trvající vládní opatření rozhodli zrušit.

Článek

„S přihlédnutím k nynější situaci v naší zemi, která je od začátku pandemie v nejhorším stadiu, je více než jasné, že jarním festivalům máme odzvoněno. Na rozhodnutí o zrušení již přesunutého ročníku z roku 2020 jsme čekali do posledních minut,“ uvedla za organizátory akce informovala Štěpánka Pavlíková.

S obdobným problémem se organizátoři potýkali už loni, nejprve se Majáles z jarního termínu přesunul na září, nakonec byl 26. ročník Majálesu přesunut na 7. května letošního roku. Ani v tomto termínu se ale neuskuteční.

„Šestadvacátý ročník Majálesu Ostrava je tedy kompletně zrušen, a to včetně jeho hudebního programu. Pokud to situace umožní, budou pořadatelé s festivalem pokračovat na jaře 2022. Jeho přípravy ovšem začnou kompletně od nuly a naprosto se oprostí od zrušeného koronavirového ročníku. Proto nyní pořadatelé začnou vracet peníze za zakoupené vstupné,“ uvedla Pavlíková.

U elektronických vstupenek se peníze automaticky vrátí na bankovní účet, ze kterého byly zakoupeny, a to nejpozději do 30. dubna. U papírových vstupenek, koupených osobně na prodejních místech, budou vráceny na základě požadavku zaslaného na e-mailovou adresu objednavky@younie.cz.

Reklama

Doporučované