Hlavní obsah

Svět potřebuje happy endy. Vánoční povídka Miloše Čermáka

Foto: Profimedia.cz

Eva a Roman, láska ze střední školy, se po letech potkají na palubě letadla. Jak to dopadne? Poslechněte si vánoční povídku Miloše Čermáka.

Reklama

Článek

Vánoční povídku píšu jednu každý rok už skoro 20 let, některé z nich vyšly v knížkách, jiné například v magazínu Ego v Hospodářských novinách. Tu letošní jsem napsal pro svůj podcast. Tedy lépe řečeno pro vás, jeho posluchače.

Pozor, prozradím vám zajímavost. Protože tohle je 100. díl, tak v tuto chvíli je každý díl podcastu Jedno procento přesně jedním procentem tohoto podcastu. Už vám z toho praská hlava? Cha! Kdo tohle může říct?

Dobrá příležitost připomenout i další důležitou věc.

Děkuju serveru Seznam Zprávy, s nímž tento podcast vzniká. A hlavně děkuji vám, že posloucháte. Protože jedno procento je podcast, kam si zvu zajímavé a zábavné lidi. Není to žurnalistika, protože můj výběr ovlivňuje jedna důležitá věc. Skoro vždycky si zvu lidi, které mám buď rád, nebo je obdivuju, anebo je prostě chci poznat.

V podcastu Jedno procento ovšem čtu občas také povídky. Jsou ze série, které říkám Povídky z fleku. Napsal jsem jich asi dvě stě a vyšly už ve třech knížkách. A víte co? Když jsme u hrání s procenty, tak v tomhle podcastu bylo povídek 10 procent.

Lépe řečeno, bylo jich devět. A ve 100. dílu, který posloucháte, vám přečtu desátou. Přemýšlel jsem, s kým tak významný díl natočit a koho pozvat. Ale protože jsou pro mě všichni hosté důležití a zajímaví, toho „stovkového“ jsem radši nevybíral.

Svět potřebuje happy endy. Příjemný poslech!

Jedno procento

Co byste dělali, kdyby vám v telefonu zbývalo jen poslední procento baterie? Jaká je vaše nebezpečná myšlenka? Bude za 10 let svět lepší, nebo horší než dnes? Jedno procento je podcast Miloše Čermáka s lidmi, kteří ho zajímají a baví.

Vychází na Seznam Zprávách, na Spotify, v Apple Podcasts a dalších aplikacích.

Archiv Jednoho procenta najdete tady, další podcasty Seznam Zpráv tady. Co máme zlepšit? Jaký díl vás bavil nejvíc? Své postřehy, podněty a tipy nám můžete posílat na audio@firma.seznam.cz.

Reklama

Doporučované