Hlavní obsah

Syrská armáda dobyla letiště ovládané rebely v Idlibu. Turecké vojenské síly bojují proti kurdským milicím na severu Sýrie

Syrská armáda dobyla letiště ovládané rebely, turecké vojenské síly zahájily operaci proti KurdůmVideo: AP

 

Reklama

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan k vojenské akci na severu Sýrie uvedl, že Turecko vyčistí oblasti u své hranice od teroristů.

Článek

Syrská armáda dobyla letiště v Idlibu, které od roku 2015 ovládali syrští rebelové. K vojenskému letišti na severozápadě země se syrská armáda a její spojenci dostali již na začátku ledna. V minulém týdnu se ale musely jednotky stáhnout kvůli protiofenzivě rebelů a ozbrojenců, kteří jsou napojeni na teroristickou síť Al-Káida.

Turecko bojuje proti arabsko-kurdské koalici

Turecko v sobotu zahájilo pozemní operaci v syrském Afrínu ovládaném kurdskými milicemi, uvedl turecký prezident Recep Tayyip Erdogan. Oblast na severu země podle premiéra Binaliho Yildrima začaly bombardovat turecké vzdušné síly. Podle arabsko-kurdských milicí, jež podporují Spojené státy, ale operace jen posílí teroristickou organizaci Islámský stát. Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan k vojenské akci uvedl, že Turecko vyčistí oblasti u své hranice od teroristů. Kromě operace proti Afrínu pohrozil také útokem na Manbidž.

Reklama

Doporučované