Hlavní obsah

Titul pablba, ohňostroj bude a Kalousek zase může za všechno

Úterý 15. října 2019: Den očima redaktora Josefa Mačího.Video: Josef Mačí, Seznam Zprávy

 

Reklama

Tady je přehled těch nejzajímavějších zpráv z úterý 15. října.

Článek

Say Ни to Racism

Bulharští fanoušci při zápase s Anglií rasisticky uráželi soupeře, ke stále se opakujícímu problému mám jen pár poznámek. Titul pablba má ode mě bulharský trenér Balakov, který nic zvláštního neslyšel. Asi proto, že takhle sám běžné huláká. Naopak uznání si zaslouží kapitán domácích Popov, který se sám snažil fanoušky uklidnit. Nejlépe se ale s tím vypořádali výhrou 6:0 sami Angličané a jejich fanoušci oslavující střelce černé pleti Sterlinga.

A stejně jsou zaplacení

Diskuse mezi opozičním poslancem Vítem Rakušanem a premiérem Andrejem Babišem nabrala obvyklý průběh. Rakušan interpeloval Babiše kvůli ženě, která nad ním vyhrála v první instanci soud o jeho výrocích o zaplacených demonstrantech. Premiér odpověděl, že se paní Filipová fotila s Kalouskem, bránit ji před slovními útoky tedy nebude a soud stejně vyhraje. Nech si to všichni zapamatují.

Ohňostroj si vzít nedáme

Ohňostroj v Praze bude, i kdybychom si ho měli zaplatit, volá pyrotechnická úderka. Od novoročního ohňostroje totiž hlavní město příští rok ustoupí. Organizátoři minulých akcí ale založili vlastní spolek – Ohňostroj pro Prahu – a jsou rozhodnutí do vzduchu pálit. Chtějí tak zachránit součást kultury naší země. Jsou snad rámus, bordel a smrad pro Česko typické?

Smolné prokletí Viktoriánů

Plzeňská fotbalová šatna musí být snad prokletá, její hráči jsou zase u soudu. Tentokrát v roli poškozených. David Limberský a jeho bývalý spoluhráč Vladimír Darida svěřili kamarádovi peníze na nákup drahých aut, on je ale ukradl. Není to tak dlouho, co zase další z explzeňáků Vaněk u soudu tvrdil, že kokeš není bílý prášek, ale pivo. O důvod víc se fotbalistům nejen z Plzně v klubech věnovat, aby třeba do bouraného auta nestrkali těhotnou přítelkyni.

Černá díra je pryč, ať žijí omluvenky

Jestli jste v poslední době potkali venku pár bezduchých zombie dětí, nebo máte takového ztracence doma, tak nebojte, zase to přestane. Do deprese totiž upadli všichni hráči superoblíbené střílečky Fortnite po tom, co se servery bez varování a vysvětlení ztratily v černé díře. Naštěstí je tu Fortnite 2 – zbrusu nová mapa a možnosti. Rodiče, očekávejte tedy nažhavené teploměry a fakeové nemoci.

Reklama

Doporučované