Hlavní obsah

Točit druhé díly filmů nemá smysl, říká režisér nejpopulárnější české pohádky

Rozhovor s Václavem Vorlíčkem.Video: Tereza Willoughby, Seznam Zprávy

 

Reklama

„Nejlepší je, když se divák v komedii pozná,” říká Václav Vorlíček. Režisér pohádek a komediálních snímků zahájil výstavu filmových kostýmů v pražském Tančícím domě.

Článek

Režisér vzpomíná hlavně na natáčení svého nejoblíbenějšího snímku Tři oříšky pro Popelku. „Zásadní byl nápad, aby se příběh Popelky odehrával v zimě,“ konstatuje Vorlíček. Populární pohádka nebyla nákladná, přitom dodnes vydělává. Autor divácky úspěšných filmů, které vznikaly hlavně v průběhu šedesátých a sedmdesátých let, zavzpomínal i na nenaplněný americký sen. Snímek Kdo chce zabít Jessii? chtěla znovu natočit americká produkce. „Už složili zálohu na Barrandově, ale druhý den se podívali z okna hotelu a na ulicích jezdily ruské tanky.”

Kostýmy z komedií Václava Vorlíčka a z dalších československých filmů a seriálů ukazuje výstava Retro biják 60.-90. let v Galerii Tančící dům v Praze. Obsahuje na 200 kostýmů a rekvizit, které pocházejí z barrandovských ateliérů a České televize. Některé se vystavují poprvé. Rozhovor s Václavem Vorlíčkem ve videu.

Interview je součástí pořadu Kultura Terezy Willoughby. V premiéře jej vysíláme každou neděli od 20:00 hodin na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované