Hlavní obsah

Tohle jsou Babišovi mladí marketéři. Na iluze má premiér své lidi

Babišův tým. Od spin doctora přes génia sociálních sítí až po ženu, kterou prý předseda jako jedinou poslechne.Video: Václav Dolejší, Michaela Ryšavá, Seznam Zprávy

 

Reklama

Za Andrejem Babišem stojí tým několika lidí, kteří se starají o jeho obraz.

Článek

Glosují jeho jménem dění na twitteru, komunikují s příznivci na facebooku, píší jeho projevy, natáčejí pro ANO videa.

Jak jsou důležití, ukázala nedávná historka - pomohli například předsedovi hnutí ANO, aby před veřejností zaujal postoj, že komunista Ondráček, pro něhož předtím poslanci ANO zvedli ruku, je v čele komise pro kontrolu policejní inspekce špatný.

Babišovy marketéry zachytila tato společná fotografie.

Prohlížíte-li si ji, zleva doprava nahoře na ní jsou:

Vladimír Vořechovský - bývalý editor sportovních zpráv Novy, u Babiše působí jako jeden z jednatelů společnosti Panda Media, která natáčí pro hnutí ANO propagační videa.

Kameraman videotýmu hnutí ANO.

Marek Prchal - jak řekl Andrej Babiš veřejnosti po vyhraných volbách, „génius sociálních sítí“. Píše jménem šéfa příspěvky na twitteru a na facebooku.

Lucie Kubovičová - někdejší novinářka Novy, pracovala už pro vládu Petra Nečase jako mluvčí vězeňského psychologa a ministra školství za Věci veřejné Josefa Dobeše. Říká se o ní, že má ze skupinky na fotografii k Babišovi nejblíž a je prý také jediná, koho předseda poslouchá. Podívejte se na to v úvodním videu.

Marek Hanč - v týmu působí jako klasický spin doctor, jeho starostí je tedy to, aby vymyslel a zařídil, jak interpretovat události ve prospěch Andreje Babiše a hnutí ANO. Začínal u Pavla Béma, pak přešel k Bohuslavu Svobodovi z ODS, pak byl u Jana Mládka z ČSSD…

Dole na fotografii pak sedí Karolína Slavíčková, která natáčí a moderuje videa z akcí předsedy a hnutí ANO.

Podrobnější vizitky Babišových marketérů přinášíme v úvodu textu ve videu z pořadu Sněmovní 4. Experti v něm také vysvětlují, proč je úloha výše uvedené pětice právě v hnutí ANO nedocenitelná.

Reklama

Související témata:

Doporučované