Hlavní obsah

Tornádo v Oklahomě poničilo elektrické vedení i kasino, kde zrovna hráli Beach Boys

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Tornádo v Oklahomě shodilo elektrické vedení, reportéři místní televize vyvázli jen o vlásekVideo: AP

 

Reklama

Meteorologové z oklahomské televize zachytili, jak těsně před jejich vozem padá elektrické vedení. Poničilo ho tornádo se silou větru téměř 180 kilometrů v hodině.

Článek

Město Norman v americkém státě Oklahoma zasáhlo v sobotu v noci silné tornádo. Na nebezpečnou vzdálenost se mu přiblížil meteorolog a fotoreportér místní televize. Silný vítr poničil elektrické vedení, které na auto reportérů málem spadlo. Vítr o síle až 180 kilometrů v hodině poničil i střechu nedalekého kasina, kde zrovna koncertovali slavní Beach Boys.

Vítr během vystoupení nazvedl střechu a do kasina začala zatékat voda. „Podívala jsem se nahoru k balkonu a uviděla jsem, jak skrz střechu teče obrovský proud deště,” popsala nepříjemný zážitek oklahomská guvernérka Mary Fallinová, která se koncertu zúčastnila.

Lidé se na pokyn organizátorů museli okamžitě evakuovat, hrozilo, že se celý strop zřítí. Podle oklahomských úřadů udeřila v okolních oblastech nejméně tři další tornáda, nevyžádala si však žádné oběti a nikdo se ani nezranil.

Reklama

Související témata:

Doporučované