Hlavní obsah

Třešť začíná vybírat firmu na přestavbu bývalé školy na náměstí, pro ZUŠ

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Třešť na Jihlavsku začíná vybírat firmu na přestavbu bývalé školy na náměstí. Do budovy, která je prázdná asi deset let, chce město přestěhovat základní uměleckou školu (ZUŠ) a její přízemí nabídnout pro komerční využití.

Článek

Pokud město dostane ekonomicky výhodnou nabídku a vybere stavební firmu, měly by stavební práce začít ve druhé polovině letošních prázdnin. Stavba by pak měla být dokončena do 31. července 2022. Podle věstníku veřejných zakázek jde o stavbu s předpokládanou hodnotou 62 milionů korun bez daně. Lhůta pro podávání nabídek končí 24. června.

Třípodlažní historickou budovu opustila střední škola kvůli úbytku žáků, převzalo ji město. Následně hledalo možnosti, jak ji využít. Nakonec se tam rozhodlo přemístit základní uměleckou školu, která je zatím v patře radnice. „Základní umělecká škola by měla využívat většinu té budovy,“ potvrdil starosta Vladislav Hynk (KDU-ČSL). V rekonstruované budově získá škola i sál pro pořádání koncertů a jiných menších kulturních akcí.

V přízemí bývalé školy na náměstí T. G. Masaryka budou tři jednotky, které má město v plánu pronajmout. Podle starosty by v nich mohly být obchody nebo kanceláře.

Po přestěhování ZUŠ by měly uvolněné prostory na radnici sloužit městskému úřadu, jemuž například chybí velká zasedací místnost pro zastupitelstvo. Až se rozhýbou práce na rekonstrukci školy, chce starosta také jednat o případném přestěhování pobočky úřadu práce. „Protože kanceláře, které v současné době využívají, nejsou bezbariérové a prostor současné základní umělecké školy bezbariérový je,“ řekl.

Na rekonstrukci bývalé školy má město s 5700 obyvateli peníze ve svých rezervách. „Máme požádáno o dotaci na ministerstvu pro místní rozvoj, výsledek ještě neznám. Kdyby to vyšlo, bylo by to příjemné pozitivum,“ uvedl Hynk.

V Třešti se teď staví na více místech. Kraj ve spolupráci s městem od loňska opravuje silniční průtah. Starosta předpokládá, že tato silnice bude znovu průjezdná začátkem prázdnin. Město staví cyklostezku a v místních částech Buková a Salavice buduje kanalizaci.

Reklama

Doporučované