Hlavní obsah

Trh s mobily je dnes nuda, čekáme na zásadní inovaci, říká Kamil Vacek

Foto: Profimedia.cz

Svůj byznys jsem si našel sám, říká Kamil Vacek o zastupování různých značek mobilních telefonů (ilustrační foto).

Reklama

Článek

Podnikatel a investor Kamil Vacek začínal v roce 1996 jako prodejce telefonů v malém obchodě v Nuslích. Modlil se, aby jich prodal aspoň stovky, a nakonec se mu – podle jeho odhadu – podařilo v Česku a okolí prodat dvacet až třicet milionů mobilních telefonů.

S hostem Jednoho procenta jsme mluvili – o čem jiném? – samozřejmě o mobilních telefonech. Proč si myslí, že je čeká zásadní technologická inovace, a proč podle něj přijde v roce 2025? Chybí vedle značek Apple, Samsung a Xiaomi na českém trhu čtvrtá silná značka?

Mluvili jsme samozřejmě o mnohém dalším: například jak se stalo, že je autorem nápadu největšího muzea mobilních telefonů, které slavnostně zahájí provoz na party v Londýně letos v listopadu. A proč si myslí, že problémem současnosti je mentální zdraví a že možným viníkem jsou právě technologie. Kamila Vacka jsem se zeptal i na to, proč teď nedělá nic. Lépe řečeno dělá Nothing. Poslechněte si celý rozhovor v přehrávači v úvodu článku.

Jedno procento

Co byste dělali, kdyby vám v telefonu zbývalo jen poslední procento baterie? Jaká je vaše nebezpečná myšlenka? Bude za deset let svět lepší, nebo horší než dnes? Jedno procento je podcast Miloše Čermáka s lidmi, kteří ho zajímají a baví.

Vychází na Seznam Zprávách, na Spotify, v Apple Podcasts a dalších aplikacích.

Archiv Jednoho procenta najdete tady, další podcasty Seznam Zpráv tady. Co máme zlepšit? Který díl vás bavil nejvíc? Své postřehy, podněty a tipy nám můžete posílat na audio@sz.cz.

Reklama

Související témata:

Doporučované