Hlavní obsah

Tři čtvrtiny evropských dotací jsou zlodějna, řekl Václav Klaus mladší

„Tři čtvrtiny všech evropských dotací jsou zlodějna,“ řekl Václav Klaus mladší na jednání Sněmovny.

 

Reklama

Sněmovna hlasovala o důvěře vládě. Václav Klaus mladší prý chápe Babiše, že se nechal vydat ke stíhání.

Článek

Dokončit jednání o důvěře pro Babišovu vládu, které bylo před týdnem přerušeno, trvalo Sněmovně dvě hodiny.

Mezi těmi, kteří kabinet odmítli, byl také poslanec Václav Klaus mladší. V diskusi předtím řekl, proč chápe, že se nechal Andrej Babiš vydat k trestnímu stíhání, a jakou pastí jsou podle něho evropské dotace.

„Vydání chce celá opozice, protože se jedná o velký problém,“ uvedl mimo jiné Václav Klaus mladší. „Vydání chce logicky i pan Babiš, protože pokud se cítí nevinný, chce se očistit a pak si to případně s těmi, co mu to zavařili, vyřídí.“

Poté zdůvodnil, proč ho „ani vlastně nezajímá“, jaký bude závěr kauzy Čapí hnízdo. „Protože si řekněme upřímně, že tři čtvrtiny všech evropských dotací jsou zlodějna.“

„Co se stalo s touhle zemí, že už není normální pracovat, ale normálně čerpat? Že spousta inteligentních mladých lidí, organizačně schopných, kteří by byli schopni někoho zaměstnat, něco vybudovat, se věnují dotačním programům. Jak tohle všechno zlo řeší vládní program? Musím říct, že nijak,“ přešel poslanec k vládnímu programu.

O vládě pak řekl, že ani sama důvěru nechce. „Nevadí jí další protahování, nevadí další pokus. Možná se těší na mocenský pakt Drahoš-Babiš. To nedokážu posoudit. Ale já prostě důvodu nerozumím,“ řekl Václav Klaus mladší.

Jeho celé vystoupení ve Sněmovně si můžete pustit ve videu nad článkem.

Reklama

Doporučované