Hlavní obsah

Trpišovský o cílech Slavie, Egypťanu Trézéguetovi i dalších případných posilách

Trenér Jindřich Trpišovský začne ve Slavii svou první kompletní sezonu.Video: David Janeczek

 

Reklama

Fotbalovou Slavii čeká hned v úvodu nové sezony venkovní zápas v Olomouci. V evropských pohárech začnou sešívaní až ve 3. předkole Ligy mistrů s tím, že minimálně základní skupinu Evropské ligy mají v Edenu jistou.

Článek

Slavia bude v nadcházející sezoně obhajovat druhé místo z loňska. „Ambice vedení jsou hrát o mistrovský titul, což je logické. K tomu směřovalo i posilování v létě. Já ale nemám rád vykřikování cílů v létě, to se ukáže až na hřišti,“ vysvětluje kouč sešívaných Jindřich Trpišovský.

V loňské sezoně musela Slavia bojovat v létě o postup do evropských pohárů. Letos čeká Trpišovského tým 3. a případné 4. předkolo o postup do Ligy mistrů. To znamená, že mají v Edenu jistou minimálně základní skupinu Evropské ligy.

„Máme jistou Evropu, takže se nemusíme nervovat, zda zvládneme kvalifikaci. Budeme i více v klidu v lize. Musíme se soustředit na začátek, protože v novém modelu ligy se bude počítat každý bod,“ připomíná Trpišovský.

Do Edenu měl během léta nakročeno Egypťan Mahmúd Hassan, kterého fanoušci znají z uplynulého mistrovství světa pod jménem Trézéguet. „Bohužel tenhle hráč padl. Proč, přesně nevím, protože jsem u jednání nebyl. Potkali jsme se s hráčem, který měl velký zájem sem přijít, ale nevyšlo to,“ vysvětlil Trpišovský s tím, že minimálně jednoho hráče do ofenzivy by ale sešívaní chtěli ještě přivést.

„Pokud by se povedlo přivést posilu z našeho vytipovaného seznamu, tak určitě na začátku sezony nebude patřit do základní sestavy. Ani není možné, aby nový hráč hned od začátku rozhodoval zápasy,“ pokračoval kouč Slavie.

Trézéguet se měl stát vůbec nejdražším hráčem sešívaných v historii. Tento primát tak zůstává letní posile Slavie Rumunovi Alexandru Balutovi, za kterého klub zaplatil necelých 70 milionů korun.

„Je to hráč, u kterého převažují technické prvky. Je skvělý v soubojích jeden na jednoho. Líbí se mi u něj zápal pro hru, nerad prohrává. Na druhou stranu si musí zvyknout i na práci bez míče. Dokáže věci s míčem, které si troufnu říct, že jsou výjimečné,“ popsal nejdražšího hráče v historii klubu Trpišovský.

Během léta opustil Slavii Pavel Bucha, který vypověděl v klubu smlouvu a podepsal novou v Plzni. „Nechci se k tomu moc vracet. Hráč nechtěl být spojený se Slavií a chtěl odejít jinam. Až časem se ukáže, jestli to byl dobrý krok. Mě osobně to zaskočilo, ale Pavel je zodpovědný za svou kariéru. Více bych se k tomu nechtěl vyjadřovat,“ uzavřel Trpišovský.

Reklama

Doporučované