Hlavní obsah

Trump má pro Kim Čong-una CD s písní Rocket Man od Eltona Johna. Pompeo mu ho ale nedoručil

Foto: Wikimedia.org, Dan Scavino Jr.

Trump má pro Kima netradiční dárek.

Reklama

Americký prezident Donald Trump chce nově navázaný vztah s Kim Čong-unem udržovat i dary. Pro severokorejského lídra má nachystané CD s písní Eltona Johna Rocket Man.

Článek

Trumpův dárek měl Kimovi minulý týden při návštěvě KLDR doručit Mike Pompeo. Jako první na to upozornil jihokorejský zpravodajský server Chosun Ilbo. Šéf americké diplomacie ale podle mluvčí Heather Nauertové Kimovi předal pouze Trumpův dopis.

„Mám to tady. Nedali mu to. Ale v budoucnu to bude předáno. Mám pro něj ještě jeden malý dárek, ale co to je, se dozvíte až při předání,“ řekl Trump o CD s kopií písně Rocket Man podle listu Washington Post novinářům před odletem do Evropy, kde se zúčastní mimo jiné summitu NATO a sejde se s Vladimirem Putinem.

Sám „kurýr“ Pompeo se podle listu při otázce na netradiční dar pouze usmál a Trumpovu žádost o jeho předání nepotvrdil, ale ani nevyvrátil.

Americký prezident Donald Trump označení „rocket man“, tedy rakeťák na adresu Kim Čong-una opakovaně použil v době ostrých slovních výměn s lídrem KLDR, které předcházely červnovému summitu v Singapuru. Odkazoval tak na severokorejské raketové testy.

Kdy přesně chce dárek Kimovi předat, Trump podle Washington Post nespecifikoval.

Reklama

Související témata:

Doporučované