Hlavní obsah

Trumpovi zaměstnanci popsali v nové knize prezidenta: Je pologramotný. A dětinský

Nová kniha o Trumpovi vzbudila velký rozruchVideo: AP

 

Reklama

Nová kniha bude podle autora Michaela Wolffa znamenat konec Donalda Trumpa v Bílém domě.

Článek

Kniha Ohnivá zloba: Uvnitř Bílého domu novináře Michaela Wolffa způsobila v USA poprask. Autor v knize například napsal, že poradci amerického prezidenta Donalda Trumpa považují za dětinského a pologramotného. Ministr zahraničí Rex Tillerson měl podle autora knihy o Trumpovi říct, že je doslova „debil”.

V knize Wolff mimo jiné píše, že poradci museli Trumpa zasvěcovat do problematiky téměř jako malé dítě. Někteří z nich si dokonce mysleli, že prezident je pro praktické účely nanejvýš pologramotný. Informace má Wolff prý přímo od Trumpových zaměstnanců.

Wolff v pátečním rozhovoru s televizí NBC prohlásil, že všichni lidé z prezidentova okolí zpochybňují jeho schopnost vládnout. Dnes v BBC prohlásil, že závěr, k němuž v knize došel - tedy že Trump není schopen vykonávat svůj úřad, se stává rozšířeným.

Kniha podle něho způsobila to, že si mnoho lidí uvědomilo, že je „císař nahý“.

Twitter řešil stížnosti na Trumpovy příspěvky

Americký prezident se ke knize vyjádřil, jak je jeho zvykem, na Twitteru - prý je nudná a nepravdivá.

Právě o možnost ventilovat své názory na tuto sociální síť by Trump ale mohl přijít. Firma Twitter řešila stížnosti uživatelů, kteří si přáli, aby společnost americké hlavě státu zablokovala účet. Nebo alespoň smazala příspěvky, které podle nich ohrožují světovou bezpečnost.

O kontroverzní tweety na účtě Donalda Trumpa není nouze. Tento týden americký prezident přes Twitter varoval Kim Čong-una, že má k dispozici větší a mocnější odpalovací tlačítko k jaderným zbraním než Kim.

Navzdory všemu Twitter americkému prezidentovi zůstane. Společnost rozhodla, že zablokovat účet některému ze světových vůdců by znamenalo skrývat důležité informace, které by lidé měli mít šanci vidět.

Reklama

Související témata:

Doporučované