Hlavní obsah

U D11 musel zasahovat vrtulník. Muže uštknula zmije paví

Foto: Wikipedia

Zmije paví, jeden z nejjedovatějších hadů Střední Asie.

Reklama

Královéhradečtí letečtí záchranáři dnes v blízkosti dálnice D11 u Chlumce nad Cidlinou přebírali do péče chovatele, kterého uštknul jedovatý had.

Článek

U dálničního nájezdu vyzvedli z osobního auta jednapadesátiletého muže. Podle prvotních informací ho uštknula exotická zmije paví. Na svém webu to dnes uvedla policie. Vrtulník chovatele přepravil do specializované pražské nemocnice.

„V 10:40 jsme na operačním středisku přijali od záchranné služby informaci, že k nájezdu na 68. kilometru dálnice D11 letí vrtulník pro uštknutého muže, kterého manželka z domu převážela autem do nemocnice,“ uvedla hradecká policejní mluvčí Iva Kormošová.

ČTK také řekla, že kvůli urychlení převozu do nemocnice se záchranáři už na cestě s ženou domluvili, kde si zraněného muže do vrtulníku převezmou.

Případem se začala zabývat policie. Policisté z obvodního oddělení Chlumec nad Cidlinou mají prověřit, za jakých okolností byl muž uštknutý. „Budou zjišťovat i to, zda se nejednalo o hada, na kterého je potřeba mít speciální povolení a jestli ho chovatel když tak měl,“ dodala mluvčí. Policie o případu informovala krajskou veterinární správu.

Zmije paví žije v jižní a Střední Asii a také na Blízkém východě. Patří tam k nejjedovatějším hadům.

Reklama

Doporučované