Hlavní obsah

U stanice pražského metra A Depo Hostivař vznikne tramvajová smyčka

Foto: Jan Mihaliček, Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

U stanice pražského metra A Depo Hostivař vznikne tramvajová smyčka. Dopravní podnik (DPP) nyní hledá stavební firmu, která ji vybuduje. Náklady jsou předběžně odhadovány na 230,9 milionu korun.

Článek

Stavba by měla začít ještě letos. Vyplývá to z dokumentů zveřejněných ve věstníku veřejných zakázek a serveru tenderarena.cz. DPP v současné době buduje také novou tramvajovou smyčku na Zahradním městě nebo prodlužuje trať ze Sídliště Barrandov do Holyně.

Plánovaná tramvajová smyčka bude na pozemku současného autobusového terminálu u stanice metra Depo Hostivař nedaleko křižovatky ulic Černokostelecká a Sazečská. V sousedství smyčky a stanice metra je v budoucnu plánované rovněž záchytné parkoviště P+R, respektive parkovací dům.

Vybraná firma vybuduje smyčku včetně jejího příslušenství, vyhotoví projekt skutečného provedení stavby nebo provede geodetické zaměření skutečného stavu stavby. Firma také spolu s podnikem zajistí povolení zkušebního provozu a kolaudaci.

Novou tramvajovou smyčku staví podnik také na Zahradním městě. Tam vznikne kromě smyčky nová zastávka Nádraží Zahradní Město, ve které budou zastavovat tramvaje i autobusy a bude možné přestoupit na vlak. Zastávka Nádraží Zahradní Město nahradí stávající zastávku Na Padesátém. Nová smyčka bude uvedena do provozu 16. září a budou do ní zajíždět spoje linky číslo 22, které v současnosti končí ve smyčce Radošovická.

Reklama

Doporučované