Hlavní obsah

Udeřil on mě, tvrdí muž, kterého Jakl obvinil z napadení v metru

Ladislav Jakl z SPD.

Reklama

Mladík, který se sám přihlásil policii, popsal novinářům příběh zcela jinak, než ho prezentoval hradní tajemník, radní a politik SPD.

Článek

Incident v pražském metru, který někdejší spolupracovník prezidenta Václava Klause a dnešní mediální radní Ladislav Jakl oznámil policii jako politicky motivovaný útok na svou osobu, se podle jiného svědectví měl odehrát zcela jinak.

Týdeník Respekt mluvil s devětadvacetiletým Danielem R., který 25. května večer jel linkou B a sám se přihlásil jako svědek policii. Student matfyz na UK novinářům potvrdil, že se v metru skutečně dostal do konfliktu s Jaklem. Avšak situaci popsal zcela jinak.

Podle Daniela R. přistoupil Jakl do vagónu, kde už mladík seděl i se svou přítelkyní. Někdejší kandidát SPD se postavil nad sedící mladé lidi. Student přiznává, že v té chvíli Jakla slovně urazil, avšak fyzicky nijak nenapadl. Když se poté pokusil mladý pár vystoupit, zaútočil na něj naopak Ladislav Jakl, tvrdí Daniel R.

„Jakl se mě ještě stihl zeptat ‚To bylo na mě?’. Řekl jsem, že ano, a zopakoval jsem nahlas, že je kripl,“ cituje mladíka Respekt: „A v tom jsem od něj dostal pěstí. Nepraštil jsem já jeho, praštil on mě.“

Mladý pár už proto údajně nestihl vůz opustit a v metru se pak oba muži do sebe za jízdy pustili. „Většinu času jsem se jen bránil, držel jsem ho za ramena, aby mě nemohl zase praštit. Když mě nemohl bít, dal mi hlavičku, byla to dost velká rána,“ řekl Daniel týdeníku: „A pravdu má v tom, že poté jsem ho už praštil do ramene a do tváře.“

Jakl přitom veřejně tvrdil, že ho napadli dva muži. „Seděl jsem na sedadle a najednou kdosi nade mnou zvolal: Ty jsi Jakl, ten lídr SPD. A začal mě mlátit do hlavy a ramene. Pak mě strhl na zem a na zastávce hned utekl,“ popsal původně Jakl serveru echo24.cz

Policie, která začala vyšetřovat incident poté, co ho Jakl oznámil, zatím studuje záznamy z kamer v metru. Kromě mladého páru, který se sám přihlásil, stále hledá i další svědky.

Reklama

Doporučované