Hlavní obsah

Ulihrach o Australian Open: Berdych se snažil, ale Federer je prostě Federer

Rozhovor s Bohdanem Ulihrachem o Australian Open.

 

Reklama

Úvodní grandslam tenisové sezony v Melbourne právě vrcholí. Do semifinále Australian Open se nakonec neprobojoval žádný Čech, překvapivě skončil také Novak Djokovič, Rafael Nadal či Grigor Dimitrov.

Článek

Roger Federer byl považován za favorita Australian Open už před samotným začátkem. Teď se původní předpoklady zdají být ještě pravděpodobnější. Srb Novak Djokovič skončil na raketě teprve jednadvacetiletého Korejce Čonga Hjona, Grigora Dimitrova zase vyřadil britský mladík Kyle Edmund.

Fanoušci se těšili na reprízu loňského finále mezi odvěkými rivaly - Federerem a Nadalem. Levoruký Španěl ale nedohrál čtvrtfinálový zápas s Marinem Čiličem a v pátém setu vinou zranění kyčle skrečoval. Na tiskové konferenci pak vinu přičetl příliš tvrdému povrchu na dvorcích v Melbourne. Federer má tak vydlážděnou cestu až do finále. Pokud v něm zvítězí, získá svůj jubilejní dvacátý grandslam.

Fenomenálního Švýcara mohl zastavit ve čtvrtfinále rozjetý Tomáš Berdych a v prvních minutách to tak i vypadalo. Český tenista vedl 3:0, 4:1 a pak dokonce i 5:2, první sadu ale nakonec ztratil ve zkrácené hře a ve zbývajících setech s Federerem nedokázal držet krok. Byla to devátá prohra v řadě, během nich navíc Federer Berdychovi povolil pouhé dva sety.

„Proti Rogerovi se Tomášovi nedaří. Asi proto, že je to prostě Roger,” říká s úsměvem česká tenisová legenda Bohdan Ulihrach, vítěz tří turnajů na okruhu ATP, který se v roce 1997 mohl těšit ze dvaadvacáté příčky na světovém žebříčku. V rozhovoru pro Sport na Seznamu se rozpovídal také o ženské části turnaje.

Reklama

Související témata:
Bohdan Ulihrach

Doporučované