Hlavní obsah

Umírá Mario? Na internetu se strhla vlna spekulací o konci herní značky

Foto: Pixabay

Postavičky Mario, Luigi a želva 31. března nezmizí.

Reklama

Slavná hra Super Mario v září slavila narozeniny a vydala dvě limitované hry, které jsou k dispozici jen do konce března. Fanoušci Maria však věří, že s nimi „umírá“ i celá franšíza. Zprávami o jejím konci zaplavili internet.

Článek

Fanoušci populární hry Mario Bros šílí. Věří totiž blížící se „smrti“ postavičky italského instalatéra, který před 35 lety změnil svět videoherní zábavy, když byla poprvé vydána hra Super Mario Bros.

V září slavila značka Super Mario své pětatřicáté výročí. Vydala k němu dva remastery klasických her pro konzole Nintendo Switch – Super Mario 3D All-Stars a Super Mario Bros 35. Obě varianty však byly v prodeji jen do 31. března 2021.

Na sociálních sítích teď fanoušci spekulují, proč prodej nových produktů trval jen do středy. Řada lidí si informaci o konci prodeje limitovaných her přebrala tak, že v poslední březnový den Mario „umírá“, tedy že hry se skákacím panáčkem už nebudou na prodej, nebo je nebude možné hrát. Informoval o tom server CNN.

„Mario zítra zemře, bude mi chybět,“ uvedl jeden z fanoušků postavičky na Twitteru. „Všechny hry Mario budou 31. března pryč, protože ho Nintendo zabíjí,“ spekuloval další. Takových tweetů bylo několik.

Společnost Nintendo, která franšízu Maria vlastní, tyto spekulace ještě nevědomky podpořila, když fanouškům v únoru znovu připomněla, že prodej produktů vydaných k výročí dále neprodlouží. Oznámila také, že Super Mario 3D All-Stars bude k dispozici i po konci března, ale jen pro ty, kteří si jej do té doby stáhnou. Zatímco Super Mario Bros 35 od dubna nebude možné hrát.

Firma Nintendo však prohlásila, že ostatní herní tituly, jako Super Mario 3D World + Bowser's Fury, Mario Kart Live: Home Circuit, Super Mario All-Stars budou k dispozici i po 31. březnu.

Z toho plyne, že teorie šířící se na internetu nejsou vždy spolehlivé. Zároveň příznivci hry mají několik důkazů, proč Mario „bude žít“ dál.

Společnost Nintendo vznikla v roce 1889 v Japonsku coby výrobce hracích karet. Později se přeorientovala na hračky a dnes vyrábí a prodává videohry a herní konzole. Její Nintendo Entertainment System je nejprodávanější herní konzolí vůbec. Od roku 1985, kdy byla uvedena na trh, se jí prodalo přes 60 milionů.

Ve stejném roce vyvinula firma Nintendo také hru Super Mario Bros. Jejími tvůrci jsou Šigaru Mijamoto a Takaši Tezuka. V průběhu let prošla několika grafickými úpravami.

Reklama

Doporučované