Hlavní obsah

Ústí nad Orlicí připravuje velké úpravy veřejných prostranství

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Radnice v Ústí nad Orlicí připravuje úpravy veřejného prostranství navazujícího na budovaný Dům dětí a mládeže v areálu bývalé textilky Perla. Revitalizovat chce také park u Roškotova divadla.

Článek

Oba záměry představila orlickoústecká radnice na webových stránkách města, aby se s nimi mohli obyvatelé seznámit, budou popsány v prosincových Ústeckých listech a počítá se i s venkovní prezentací v ulici 17. listopadu a v nákupní galerii Nová Louže.

Prostranství okolo Domu dětí a mládeže bude rozděleno na pěší promenádu pod korunami stromů, trávníkovou plochu kolem amfiteátru a otevřený prostor před vlastním objektem. Město chce rovněž zbourat budovu bývalé plicní ordinace a nově vzniklý prostor před úřadem práce upravit. Současnou vzrostlou zeleň doplní další rozvolněná výsadba a trávník.

V budoucnu po výstavbě ateliérů střední uměleckoprůmyslové školy se město chystá změnit sousední prostor za nynější jídelnou. Podle záměru zde vznikne nádrž na dešťovou vodu obklopená stromy.

Změny dozná i park u Roškotova divadla, které je národní kulturní památkou. Kromě úpravy zeleně zůstane zachován průchod mezi ulicemi Ježkova, Husova a Lukesova. K tomu bude nutné zdemolovat již téměř deset let opuštěný bývalý Dům dětí a mládeže. Park se více propojí s objektem divadla, přirozený sklon terénu se využije pro letní scénu s kulturními aktivitami.

Reklama

Doporučované