Hlavní obsah

Ústí vybralo projektanta opravy kulturního střediska Corso

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Ústí nad Labem vybralo projektanta opravy bývalého kulturního střediska Corso ve čtvrti Krásné Březno. Za projektovou dokumentaci zaplatí magistrát sedm milionů korun. ČTK o tom informovala mluvčí radnice Romana Macová.

Článek

Rekonstrukce bude zahrnovat komplexní opravu objektu z éry socialismu včetně rozvodů topení či vzduchotechniky.

Areál Corsa, jehož součástí byl obchodní dům, společenský sál či kluby, léta chátrá. Město do údržby v polovině 90. let přestalo investovat, pokoušelo se objekt prodat. Železobetonové konstrukce mezitím podle statického posudku degradovaly.

Předmětem zakázky je návrh a příprava projektové dokumentace stavební části vnitřního a vnějšího využití objektu Corso, který se skládá ze dvou vzájemně spojených budov. Do soutěže se přihlásilo sedm uchazečů. Rada podle Macové na základě doporučení hodnotící komise zakázku přidělila společnosti DigiTry Art Technologies.

Město počítá s tím, že v komplexu zůstane služebna městské policie a přestěhuje se do něj dohledové centrum nad kamerovým systémem. Fungovat by zde nadále měla pobočka Severočeské vědecké knihovny a sál pro kulturní akce. Zvažuje se stěhování městské firmy Metropolnet či ředitelství městských služeb.

Samotná rekonstrukce by podle odhadu města mohla stát kolem 200 milionů korun. Oprava Corsa byla zařazená mezi projekty, na které by město čerpalo peníze z miliardového úvěru. Návrh na vzetí úvěru nakonec primátor Petr Nedvědický (ANO) na posledním zasedání zastupitelů stáhl.

Reklama

Doporučované