Hlavní obsah

V 89 letech zemřel otec zpěváka Michaela Jacksona Joe

Foto: David Gans (flickr.com), Georges Biard (commons.wikimedia.org)

Joe Jacksonv roce 1982 a 2014.

Reklama

Ve středu zemřel ve věku 89 let Joe Jackson, otec amerických popových hvězd Michaela Jacksona a Janet Jacksonové. Jeho smrt pravděpodobně zapříčinila rakovina slinivky.

Článek

Joe Jackson, který by se za měsíc dožil 90 let, měl zdravotní problémy již delší dobu.

Před dvěma lety utrpěl otec slavného zpěváka Michaela Jacksona v brazilském Sao Paulu srdeční infarkt. V posledním týdnu pak v nemocnici v Las Vegas bojoval s rakovinou slinivky v jejím závěrečném stádiu.

O jeho smrti informoval server TMZ.com, který se odvolal na nejmenovaného člena rozvětvené rodiny Jacksonů.

Jackson byl více než třicet let manažerem skupiny The Jackson 5. Působilo v ní pět jeho dětí. Nejúspěšnější z nich Michael se brzy vydal na sólovou dráhu a stal se jednou z nejvýraznějších osobností populární hudby všech dob.

Michael Jackson zemřel v roce 2009 ve věku 50 let v důsledku předávkování silným anestetikem propofol, které používal jako lék na spaní.

Úspěšná byla ale také dcera Janet Jacksonová, která se stala jednou z nejprodávanějších umělkyň všech dob. Zpěvačka se letos v lednu stala ve svých 50 letech matkou.

Joe Jackson čelil kritice, že své děti sice dovedl k úspěchu, ale za cenu hrubého slovního i fyzického násilí, které se podepsalo na psychice jeho potomků.

Reklama

Doporučované