Hlavní obsah

V Bojkovicích začalo lidem sloužit zrekonstruované městské koupaliště

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

Bojkovice na Uherskohradišťsku získaly dnešním dnem po 50 letech moderní koupaliště, původní bylo již zastaralé a 50 let se do něj nijak významně neinvestovalo. Nové koupaliště si vyžádalo asi 65 milionů korun.

Článek

Rekonstrukce koupaliště byla jedna z největších investic města za posledních deset let. „Vybudovali jsme nový nerezový bazén s vodními atrakcemi s příhřevem tepelnými čerpadly a postavili kompletně novou provozní budovu s letní terasou, bufetem, mini wellnesem. Všechno je moderní, na čipy. Věřím, že to bude občanům dobře sloužit,“ uvedl starosta města Petr Viceník (ODS).

Koupaliště bylo dvě sezony zavřené. V roce 2019 se budoval bazén a technologie, loni a letos se stavěla provozní budova. Lidem je k dispozici hlavní bazén s vodními atrakcemi, pro děti je menší bazén. V budově jsou šatny, sprchy i vířivka a sauna.

Koupaliště podle starosty využívají místní i turisté, pro které představují Bojkovice jedno z výchozích míst pro poznávání krajiny Bílých Karpat. „Myslím, že se Bojkovice posunou tam, kam velikostně i významově patří, a určitě si takový areál zaslouží,“ uvedl starosta. Ve městě žije asi 4500 lidí.

Reklama

Související témata:

Doporučované