Hlavní obsah

V Brně-střed mohou být restaurační zahrádky do konce října

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Městská část Brno-střed umožní restauracím provoz zahrádek až do konce října. V předchozích letech mohly být zahrádky otevřené do konce září.

Článek

V městské části letos funguje asi 400 zahrádek. Kvůli opatřením v souvislosti s koronavirem jim radnice odpustila místní poplatky a jsou po celý rok zdarma.

Prodloužení se týká zahrádek, které mají vydané platné povolení pro jejich umístění. „V reakci na nová omezení související s koronavirovou nákazou chceme rychle pomoci podnikům v naší městské části. Proto umožníme restauracím a dalším podnikům s občerstvením provozovat restaurační zahrádky až do konce října,“ uvedl starosta Brna-středu Vojtěch Mencl.

Podle něj by místa na restauračních zahrádkách mohla provozovatelům pomoci obsloužit během dne více zákazníků, kteří se navíc na čerstvém vzduchu mohou cítit bezpečněji. „Vzhledem k očekávanému chladnějšímu počasí povolíme na zahrádkách i umístění ohřívačů,“ dodal Mencl.

Rozhodnutí o prodloužení možnosti umístění restauračních zahrádek do konce října jejich majitelé nemusí ohlašovat, jejich povolení s platností do 30. září se automaticky prodlužuje do 31. října. V tomto období je také možné na restauračních zahrádkách použít ohřívače vzduchu.

Reklama

Doporučované