Hlavní obsah

V Chebu začalo hlasování lidí o nejlepší nápad na vylepšení města

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

V Chebu mohou lidé vybrat nejlepší nápad z návrhů veřejnosti, který má zlepšit vzhled města a podmínky pro život jeho obyvatel.

Článek

Návrhy mezi sebou soutěží v takzvaném participativním rozpočtu, na který město letos vyčlenilo pět milionů korun. Lidé podali 35 nápadů, 17 z nich postoupilo do hlasování, řekl dnes novinářům starosta Chebu Antonín Jalovec (VPM).

„Byli jsme velmi příjemně překvapeni zájmem o podávání projektů, protože máme zkušenosti z jiných měst, kde participativní rozpočet zahajoval a kde se sešlo jen několik nápadů, zatímco v Chebu jsme měli přes 30 nápadů a z toho asi polovina je realizovatelná,“ uvedl Jalovec.

Mezi nápady, které přišly na chebskou radnici a splnily podmínky pro uskutečnění, jsou například stezka pro bosé nohy, mega houpačka, kuličková dráha, ale také třeba osvětlení cesty, hřiště nebo naučná stezka.

Hlasovat pro jednotlivé návrhy může kdokoli a nemusí být ani obyvatel Chebu. Může také využít záporné hlasy. Město u vybraných návrhů pak bude mít 18 měsíců na jejich zpracování a realizaci.

Reklama

Doporučované