Hlavní obsah

V německém Heidelbergu najelo auto do lidí. Jeden člověk zemřel, útočníka policie postřelila

V německém Heidelbergu najelo auto do lidí, tři zranění.

 

Reklama

Policie útočníka postřelila na útěku, jde o 35letého Němce bez přistěhovaleckého původu. O teroristický čin se podle policie nejednalo.

Článek

V německém Heidelbergu najelo auto na pěší zóně do lidí. Tři lidé byli zraněni, podle informací od mannheimské policie šlo o dvaatřicetiletého Rakušana, devětadvacetiletou ženu z Bosny a Hercegoviny a třiasedmdesátiletého Němce. Ten byl zraněn nejvážněji a v nemocnici zemřel. Zbylé dvě oběti byly z nemocnice po ošetření propuštěny.

"Motiv spočívá v psychice útočníka," řekl bez dalších podrobností mluvčí policie agentuře APA. Vyloučil tak teroristický čin.

Útočník byl zřejmě ozbrojen i nožem. Policie muže při pokusu o útěk postřelila. Jedná se o pětatřicetiletého Němce, jak uvedla mannheimská policie na svém twitterovém účtu, "bez přistěhovaleckého původu". Bližší informace ale nejsou známy, jelikož muže se kvůli jeho zranění nepodařilo vyslechnout.

Svědek natočil zneškodnění útočníka.

Motiv není jasný, některá německá média mluví o tom, že útočník byl psychicky nemocný, policie to ale nepotvrdila.

Podle policie se o teroristický čin nejednalo. Dnešní útok nicméně vyvolává vzpomínky na ten, který se odehrál v Berlíně minulý rok těsně před Vánocemi. Tunisan Anis Amri napojený na Islámský stát najel kamionem do lidí na vánočních trzích, dvanáct jich zabil a téměř padesát zranil.

Reklama

Doporučované