Hlavní obsah

V Karlových Varech provedou zátěžové zkoušky mostu v ulici Kpt. Jaroše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Most v ulici Kpt. Jaroše v Karlových Varech čeká v noci z pátku na sobotu zátěžová zkouška. Má zjistit, zda je možná oprava mostu, nebo je nutné jej postavit zcela znovu.

Článek

Most byl vybudován v roce 2017, krátce po uvedení do provozu se ale prohnula komunikace. ČTK o tom dnes informovala mluvčí magistrátu Helena Kyselá.

Test a měření bude prováděno s využitím čtyř vozidel o hmotnosti 32 tun. „Několikahodinová zatěžkávací zkouška pověří, zda při stavbě mostu došlo k takzvanému spřažení konstrukce, zda je funkční a jestli není problém v nosnosti této dopravní stavby. Test nám ukáže, jak budeme muset postupovat v nápravě,“ uvedl náměstek karlovarské primátorky Petr Bursík (ODS).

Jak dodal, možností je vyztužení konstrukce a oprava kleslé vozovky. „Krajní variantou pak může být i stavba úplně nového mostu. Náklady na zátěžový test i na opravu, ať už bude zvolena jakákoliv varianta, půjdou na vrub zhotovitele. Most je stále v záruce,“ uvedl Bursík.

Most přes Chodovský potok vedle sklárny Moser město zatím od zhotovitele nepřevzalo a provoz na něm je v režimu předčasného užívání. Jeho stavba stála zhruba šest milionů korun. Ačkoli jde rozměry o malý most, je velmi důležitý pro dopravu ve městě, ulice Kpt. Jaroše totiž spojuje dvě části čtvrti Dvory i dvě důležité dopravní komunikace, Plzeňskou ulici na jižní straně města a Chebskou ulici na druhém břehu Ohře.

Zátěžová zkouška mostu Kpt. Jaroše ve Dvorech si vyžádá úplnou uzavírku provozu, a to v noci z pátku 24. dubna na sobotu 25. dubna v době od 22:30 do 5:00.

Reklama

Doporučované