Hlavní obsah

V okolí střediska Razula na Vsetínsku jezdili v čerstvém sněhu běžkaři

Foto: Pexels.com

Ilustrační snímek.

Reklama

V okolí lyžařského areálu Razula se o víkendu díky návratu zimního počasí a vrstvě čerstvého sněhu opět proháněli lyžaři na běžkách, aby využili překvapivou změnu počasí zřejmě pro poslední lyžování této sezony.

Článek

Na sjezdovku pak vyrazili skialpinisté. „Ještě před pár dny jsme tu měli jaro, ale v týdnu pak nasněžilo až 30 centimetrů sněhu. Běžkaři si sami prošlápli improvizovanou stopu v oblíbeném místě na loukách pod hotelem Lanterna a skialpinisté se znovu vrátili na naši sjezdovku Razula. Tam se i přes jarní teploty dosud držela kvalitní vrstva technického sněhu, na kterou přibyl přírodní sníh a připravil tak pro skialpinisty ideální podmínky,“ uvedla mluvčí Resortu Valachy Martina Žáčková.

Čerstvý sníh podpořil také návštěvnost výdejního okénka u Bistra Razula vedle sjezdovky a to přesto, že o víkendu bylo pod mrakem. „Lidí přibylo, kromě lyžařů vyráží ven i cyklisté nebo rodiče s dětmi a jsou rádi, že se mají kde občerstvit. Nejvíc na odbyt teď jdou borůvkové knedlíky, pizza, frgály a grilovaná žebra,“ podotkl šéfkuchař Bistra Razula Josef Tydlačka.

Podle Žáčkové by ale provozovatelé Resortu Valachy byli raději, kdyby už dál nesněžilo. „Potřebovali bychom naopak, aby už sníh konečně roztál. Komplikuje a brzdí nám to stavbu venkovní terasy u hotelu Lanterna, rádi bychom už také začali s jarním úklidem a přípravou letních aktivit, abychom byli včas připraveni, jakmile dojde k rozvolnění současných opatření. Věříme, že je to už opravdu poslední nádech zimy. V minulých letech už v tuto dobu bylo jaro v plném proudu,“ dodala Žáčková.

Reklama

Doporučované