Hlavní obsah

V případu zmizelého velvyslance našli Brazilci ohořelé tělo, pak zatkli jeho ženu

Policie ohlásila nález v případu zmizelého velvyslance.

 

Reklama

Detektivové pracují s verzí, že ambasadorova manželka zabila svého muže s pomocí milence.

Článek

V případu od pondělka pohřešovaného řeckého velvyslance v Brazílii došlo k průlomu. Nejprve našla policie tělo. Po ověření, že patří zmizelému Kyriakosi Amiridisovi, pak zadržela velvyslancovu manželku a jejího milence, místního policistu. Oba detektivové podezřívají ze zločinu z vášně. 

Policisté objevili pod mostem v jedné z nebezpečnějších čtvrtí Ria de Janeira ohořelý automobil, který podle registrační značky patřil ambasadorovi. V autě bylo i ohořelé torzo člověka, ostatky vyšetřovatelé převezli k testu DNA.

Později se začala vynořovat policejní verze o tom, co přesně se v Riu mělo odehrát. Podle shromážděných stop měl být velvyslanec zabit v apartmánu a poté jeho tělo převezno ve vypůjčeném autě na místo, kde shořelo. Již předtím vyšetřovatelé naznačili, že o únos se podle nich zřejmě nejednalo, neboť se od diplomatova zmizení nikdo neozval se žádnými požadavky.

Amiridis byl na velvyslanecký post jmenován loni v lednu, v Brazílii již působil v letech 2001 až 2004, kdy vykonával funkci konzula právě v Riu de Janeiru.

Reklama

Související témata:

Doporučované