Hlavní obsah

V Reynkově Petrkově pořádá Památník národního písemnictví první veřejnou akci

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Na Reynkův zámeček v Petrkově na Havlíčkobrodsku začíná Památník národního písemnictví zvát veřejnost. První ze série setkání Letní Petrkov bude zahájené ve čtvrtek tři hodiny po poledni.

Článek

Památník nabídne i výstavu kreseb, básní, grafik a fotografií věnovanou Bohuslavu Reynkovi, jeho manželce Suzanne Renaudové a synům Danielovi a Jiřímu.

Památník národního písemnictví převzal areál do své správy 27. května. Má tam v plánu postupně vytvořit česko-francouzské kulturní centrum. O projektu dnes budou zástupci památníku v Petrkově mluvit od 15:45. V 16:00 začne koncert písničkáře Karla Vepřeka se zhudebněnými básněmi Bohuslava Renyka. Odpolední program uzavře čtení z knihy Zde tvůj život Suzanne Renaudové. Areál se zahradou bude přístupný do 19:00.

Zámeček, ve kterém žil a tvořil básník, grafik a překladatel Bohuslav Reynek (1892 až 1971) se svou rodinou, nedávno koupil stát. Akce pro veřejnost tam letos budou až do září, program se bude obměňovat. Další setkání je naplánované na 16. červenec.

Reklama

Doporučované