Hlavní obsah

V Ústí nad Labem by mohly vzniknout trasy pro horská kola

Foto: Adam Maršál

Ilustrační snímek.

Reklama

V Ústí nad Labem by mohly na Střížovickém vrchu vzniknout trasy pro horská kola, tzv. singletrails. Návrh na uzavření smlouvy se spolkem Za rozvoj terénní cykloturistiky MTBWork projednávala v pondělí rada města.

Článek

Po dlouhé diskuzi bod stáhla. K tématu město vytvoří diskuzní platformu pro veřejnost. V tiskové zprávě to dnes uvedla mluvčí města Romana Macová. Singletrail je úzká jednostopá stezka pro horská kola. Má převážně hladký povrch a vlnitý profil, výjimkou nejsou ani technicky náročné úseky s kamenitými pasážemi nebo kořenité úseky.

Stezka určená pro horskou cyklistiku vede například mezi obcemi Varvažov a Adolfov na Ústecku. Vybudovala ji tam skupina nadšenců, uvádí na svém facebookovém profilu. Trasa je dlouhá zhruba dva kilometry.

Spolek si chtěl od města pronajmout několik pozemků v městské části Bukov. Podmínkou by byl vstup a jízda na stezkách zdarma. „Stezky by měly být vybudované a provozované v souladu s pokyny správce lesů města Ústí nad Labem. Smlouva je navržena na dobu neurčitou s výpovědní lhůtou tři měsíce,“ uvedla Macová a dodala, že trasy by nezasahovaly do stezek pro pěší.

Reklama

Doporučované