Hlavní obsah

V zooparku na Jesenicku zranila puma holčičku

Foto: Shutterstock, Shutterstock.com

Puma, ilustrační snímek.

Reklama

aktualizováno •

Incident podle Šumperského a jesenického deníku vyšetřuje policie. Rodiče mají za to, že dvířka u klece byla otevřená. Dítě si šlo zvíře pohladit.

Článek

Ve Faunaparku v Horní Lipové na Jesenicku zranila puma tříleté dítě. Skončilo v olomoucké fakultní nemocnici, kde se léčilo tři dny, informuje na svých stránkách Šumperský a jesenický deník. Podle deníku dítě hladilo šelmu v kleci.

Okolnosti incidentu vyšetřuje policie. Zjišťuje, zda majitel vyhledávané soukromé zoo nepodcenil zajištění zvířete nebo zda rodiče nepodcenili dohled nad potomkem.

Neštěstí se stalo v pátek odpoledne. Podle mluvčího olomoucké fakultní nemocnice Adama Fritschera byla dívenka tento týden v pondělí propuštěna.

„Poranění bylo mnohočetné, na více částech těla, ale nejednalo se o závažné zranění. Došlo k podrápání pacienta,“ řekl deníku Adam Fritscher s tím, že lékaři rány vyčistili a zašili.

Podle informací deníku byla dívenka v zooparku s rodiči a u pumy, kde se zastavili, údajně snad byla otevřena dvířka u klece. Dítě si chtělo šelmu pohladit a než rodiče stačili zareagovat a dítě odstrčit, zvíře se na holčičku vrhlo a poškrábalo ji, informuje deník. Sanitka poté zraněné dítě odvezla do jesenické nemocnice a odtud v noci na sobotu do olomoucké fakultní nemocnice. Majitel Faunaparku Petr Augustýn odmítl, že by podcenil bezpečnost návštěvníků, dodal deník.

Připomeňte si, jak ze soukromého zooparku ve Zvoli uprchla puma.Video: Rudolf Požár, Seznam Zprávy

Reklama

Související témata:

Doporučované