Hlavní obsah

Vánočním stromem ve Vyškově bude smrk ztepilý, nazdobený bude jinak

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Vánočním stromem ve Vyškově na Masarykově náměstí bude letos smrk ztepilý, ozdobený bude oproti předchozím stromům jinak. Nazdobených stromů ve Vyškově také přibude. V tiskové zprávě to dnes uvedl mluvčí radnice Michal Kočí.

Článek

Předloni byla dominantou Masarykova náměstí jedle stejnobarvá, loni douglaska tisolistá, letos to bude smrk ztepilý. Do centra strom přivezou v noci na sobotu 20. listopadu z Rychtářova, slavnostní rozsvěcení je v plánu první adventní neděli 28. listopadu. Strom letos bude nazdobený jinak. „Nebude osazený krápníky a dojde k výměně jednoho z hlavních řetězů, kvůli kterému nemohla být použita nově zvolená technologie. Novinkou bude i krásný velký motiv nad průchodem do radnice, který potěší malé i velké návštěvníky. Ale to je překvapení,“ uvedla Blanka Mikulková, radní města a jednatelka teplárenské firmy VYTEZA, která má vánoční výzdobu ve městě na starosti.

Krápníky město použije jinde, repasované prvky se posunou do dalších částí Vyškova. Letos se výzdoba v centru města rozšíří o dva stromy u kruhového objezdu u Agrodomu a jeden strom u Knihovny Karla Dvořáčka. „Velkou pozornost určitě přitáhne kompletně nově nazdobený strom u Základní školy Nádražní, který už po dohodě nezdobí škola, ale bude více ladit se stávajícím pojetím. Společnost VYTEZA dostala volnou ruku a určitě nás zase všechny příjemně překvapí a ohromí,“ uvedl místostarosta Vyškova Roman Celý (KDU-ČSL). Podle mluvčího letos celkové náklady na rozšíření vánoční výzdoby přesáhly 560.000 korun.

Lidé se mohou těšit i na nové postavy dřevěného betlému na Masarykově náměstí. Postavy a figury zvířat řezbář rozšiřuje postupně ve čtyřech etapách. Letos je na řadě předposlední část. Vyškované i návštěvníci města se mohou tentokrát těšit na dílnu, dva kováře, dva tesaře a na dva chlapce, kteří řemeslníky pozorují. V příštím roce půjde především o muzikanty.

Na centrálním náměstí jednadvacetitisícového města se budou konat i tradiční vánoční trhy. Letos jsou v plánu od čtvrtka 9. do středy 22. prosince.

Reklama

Doporučované