Hlavní obsah

Ve dvou amerických městech se střílelo. Zemřelo pět lidí, další jsou zraněni

Při útocích ve městech Chicago a Denver zemřelo pět lidí, další jsou zraněni.Video: Eliška Kolomazníková, AP, Reuters

 

Reklama

Ve Spojených státech se opět střílelo. Při útocích ve městech Chicago a Denver zemřelo nejméně pět lidí. Další osoby, které utrpěly zranění, jsou podle policejních informací ve stabilizovaném stavu.

Článek

K oběma útokům došlo v pondělí v odpoledních hodinách místního času. V Chicagu se střelba rozpoutala před nemocnicí a zdravotnickým centrem Mercy. Ozbrojený muž nejprve na parkovišti po hlasité hádce zastřelil lékařku, kterou podle chicagské policie znal. Poté vešel do budovy, kde zabil další ženu, 25letou zaměstnankyni nemocnice, kterou zastihl ve výtahu.

Další obětí útoku se stal jeden z policistů. Zemřel i samotný střelec, zatím však není jasné, zda se zastřelil sám, nebo ho zastřelil některý z policistů.

„Policisté, kteří dnes zasahovali, zachránili mnoho životů, protože útočník pálil bez rozmyslu… ta ubohá žena, která akorát vystupovala z výtahu, s ním neměla nic společného, a přesto ji zastřelil. Proč? Nepochybuji o tom, že všichni ze zasahujících policistů jsou hrdinové a že zachránili mnoho životů, protože nikdo neví, kolik škody chtěl tento muž reálně napáchat,“ řekl k případu vedoucí chicagské policie Eddie Johnson.

Druhý pondělní útok se odehrál ve městě Denver ve vnitrozemí Spojených států. Střelba se rozpoutala v rušné třídě plné hotelů, restaurací a obchodů. Zemřela při ní jedna osoba, další tři byly zraněny. Podle očitých svědků byl útočníkem muž. Jeho identita ale dosud není známá.

Reklama

Doporučované